Homepage  / Vedete străine

James Earl Jones a murit la 93 de ani. Actorul a dat voce celebrului Darth Vader din trilogia originală „Stars Wars”

James Earl Jones a murit la 93 de ani. Actorul a dat voce celebrului Darth Vader din trilogia originală „Stars Wars”
6

de Cristina Țapu,

James Earl Jones, actorul care a dat glas personajului Darth Vader din trilogia originală „Războiul Stelelor”, a murit la vârsta de 93 de ani, în locuința sa din comitatul Dutchess, New York, SUA, conform declarațiilor făcute de către agentul său.

James Earl Jones a murit la 93 de ani

Jones a fost actorul care a dat voce personajelor legendare de pe ecrane precum Darth Vader din „Războiul Stelelor” sau leul Mufasa din desenele animate „Regele Leu”. Colegii de breaslă au transmis mesaje de condoleanțe și și-au exprimat aprecierea pentru faptul că au avut ocazia să colaboreze cu un actor de calibrul lui James Earl Jones.

EARL JAMES JONES f7248 Credit: Ralph Dominguez/MediaPunchIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 6

Actorul Mark Hamill care l-a interpretat pe Luke Skywalker în trilogia Războiul Stelelor a trimis un mesaj pe contul său de pe rețelele de socializare. „Unul dintre cei mai buni actori din lume ale cărui contribuții la Războiul Stelelor au fost incomensurabile. Îmi va fi foarte dor de e”. Și Rob Minkoff, codirectorul The Lion King, a scris: „Am fost binecuvântat să lucrez cu el. Portretul lui Mufasa a fost perfecțiune. Ce om și actor puternic. A dispărut, dar nu va fi uitat niciodată. Odihnește-te în pace. De la înțelepciunea blândă a lui Mufasa la glasul amenințător al lui Darth Vader, James Earl Jones a dat voce unora dintre cele mai mari personaje din istoria cinematografiei”.

Cu o carieră de peste șapte decenii, James Earl Jones a avut un impact semnificativ în lumea teatrului, filmului și televiziunii, devenind un reper cultural și un simbol al talentului artistic pur.

James Earl Jones a avut o copilărie dificilă

Născut pe 17 ianuarie 1931 în Arkabutla, Mississippi, James Earl Jones a avut o copilărie dificilă. Tatăl său, Robert Earl Jones, a fost actor, dar și-a părăsit familia când James era foarte mic. Crescut de bunicii săi, James s-a confruntat cu o problemă majoră care avea să-i influențeze puternic viața – bâlbâiala severă.

El a reușit să-și depășească frica de a vorbi cu ajutorul profesorilor de la liceu, care l-au încurajat să se implice în activități teatrale. Aceasta a fost piatra de temelie pentru viitoarea sa carieră, deoarece l-a ajutat să-și dezvolte abilitățile vocale, care au devenit ulterior legendare.

James a scris istorie datorită rolului lui Darth Vader

Jones a scris istorie cu rolul lui Darth Vader, personajul principal negativ din seria Star Wars. Deși actorul David Prowse l-a interpretat fizic pe Vader, vocea amenințătoare și gravă a acestuia a fost dublată de James Earl Jones.

Un alt rol vocal celebru al său este cel al lui Mufasa din The Lion King (1994), unde a oferit o interpretare profund emoționantă a regelui leu, tatăl protagonistului Simba. Aceasta a fost una dintre cele mai îndrăgite interpretări vocale din animație, iar Jones a reluat rolul în remake-ul din 2019.

Sursă foto: Hepta – Profimedia

Citește și:





Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton