; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

James Cameron pune la cale “Avatar 2”

10 August 2010

În următorii ani am putea avea partea a doua şi, cine ştie?, poate chiar a treia a mega-producţiei Avatar'.

În următorii ani am putea avea partea a doua şi, cine ştie?, poate chiar a treia a mega-producţiei Avatar'.

Speculaţiile că blockbuster-ul „Avatar' (2009), cel mai de succes film din istoria cinematografului, va avea un sequel au început la scurt timp după lansarea sa la sfârşitul anului trecut, iar James Cameron, părintele proiectului, promite o continuare, într-un interviu cu MTV.

.
Scenarist, regizor şi producător al Avatar', Cameron spune că mai sunt multe lucruri de povestit despre universul peliculei, însă mai sunt detalii de pus la punct până la stabilirea unei date posibile.

«Avatar 2»… încă lucrăm la detalii. Nu putem începe filmul până nu punem la punct diferitele contracte', a explicat Cameron. Pe de altă parte, în momentul de faţă mă concentrez pe roman'.
.

Vreau un roman autentic'

James Cameron, regizorul şi părintele spiritual al proiectului, a explicat că deocamdată romanul său, inspirat de lumea din Avatar', e prioritar.

James Cameron, regizorul şi părintele spiritual al proiectului, a explicat că deocamdată romanul său, inspirat de lumea din Avatar', e prioritar.

Regizorul multipremiat a anunţat de ceva timp că lucrează la un roman despre universul din Avatar' şi planeta Pandora. N-am avut ocazia să scriu cartea în timp ce lucram la film, deşi mi-am dorit. Nu vreau o adaptare ieftină, când un tip vine şi inventează tot felul de porcării. Vreau un roman autentic, care pătrunde în mintea personajelor', a spus Cameron.

După apariţia cărţii, acesta îşi doreşte ca alţii să-l ajute cu continuarea conturării universului Avatar'. Cameron zice că doar vrea să se asigure că anumite componente cheie ale poveştii, ca întâmplările de pe pâmânt şi poveştile personajelor Jack şi Grace, sunt dezvoltate într-un anumit fel.

Nu mă deranjează să deschid universul, dar nu vreau ca asta să se întâmple până nu e mai multă «carne» pe el… Trebuie să mă ocup de asta înainte ca alţi scriitori să vină şi să continue povestea', a spus regizorul.
.

2 în 1?

Probabil după terminarea cărţii, sequel-ul va intra în sfârşit în faza de producţie. Cameron a indicat că ultimele două filme – căci ar vrea chiar o trilogie! – ar putea fi unite într-o singură mega-producţie.

Chiar vorbim despre asta. Dar încă nu am luat o decizie', spune el. Are foarte mult sens să procedăm aşa, având în vedere natura acestor producţii (3D, n.r.)'.

Singurul obstacol în calea completării cărţii şi a următorului film Avatar' e chiar programul congestionat al lui Cameron, care are mai multe proiecte pregătite şi poveşti de spus'. Potrivit MTV.com, dacă acesta ar uni cele două poveşti din restul trilogiei într-una singură, economia de timp ar fi probabil hotărâtoare în decizia sa.

El a explicat că un avantaj al filmărilor pentru o astfel de producţie e faptul că majoritatea decorurilor sunt 3D, deci alergătura' e redusă în comparaţie cu alte filme de acţiune. Cu un astfel de film, ar putea merge!'.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare