; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

James Cameron

James Cameron dă 18 milioane de dolari pentru „Titanic 3D”

15 September 2011

Regizorul canadian James Cameron (57 de ani) e ocupat momentan cu procesul de convertire a peliculei „Titanic' în 3D şi a povestit, pentru techradar.com, că totul i se pare covârşitor de complicat.

Noua versiune a filmului din 1997 va fi lansat la cinema pe 6 aprilie 2012, pentru a coincide cu împlinirea a 100 de ani de la scufundarea navei. Convertirea de la 2D la 3 D îl costă pe regizor 18 milioane de dolari, va dura un an întreg (acum Cameron abia a ajuns la jumătatea procesului) şi canadianul nu se distrează deloc în studio:

„Nu-mi place deloc procesul. Dacă stau şi mă uit cu plăcere când se filmează în 3D, o convertire e exact la polul opus. E un proces complicat de creare subiectivă a adâncimii. E ceva de genul «Dacă omul ăsta e mai mare ca celălalt, atunci trebuie să fie mai apropiaţi, pune-i acolo». E ca şi cum ai tunde peluza cu o unghieră', a explicat regizorul.

Acesta transformă nu doar fiecare scenă, ci ia la puricat fiecare cadru filmat din pelicula care la final a avut 194 de minute!

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare