; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

James Bond i-a batut pe toti

22 December 2008

De cativa ani incoace, numarul cinefililor care ajung in cinematografe sa vada filme este din ce in ce mai mic. Fata de 2004, practic, a scazut la jumatate. James Bond a dus in sala de cinema cei mai multi spectatori in 2008. Dar are 007 cu adevarat motive de bucurie?

Din nefericire pentru distribuitorii de filme, romanii nu se mai inghesuie la cinema! Potrivit datelor furnizate de Agentia Champions, in 2008, filmul care a adunat in sala de cinema cei mai multi spectatori este ultima pelicula cu James Bond, “Quantum of Solace: Partea lui de consolare”, care a avut 96.147 de spectatori. Triumful lui Bond paleste insa in comparatie cu cifrele din anii trecuti: in 2004, cei care au platit bilet sa vada “Patimile lui Hristos” au fost de doua ori mai multi. In doar patru ani asadar, cifrele s-au injumatatit. Agentul 007 nu se poate pune, deocamdata, si cu descarcarile de pe Internet!
Surprinzator, pe locul doi se claseaza “Hancock”, filmul de actiune cu Will Smith care a depasit cea mai recenta pelicula cu Batman, “Cavalerul negru”, dar si alte productii mult mai promovate precum “Totul despre sex: Filmul” (locul 6) ori “Indiana Jones si Regatul craniului de cristal”.

Oscarul, nebagat in seama
Chiar daca au fost ridicate in slavi de critici si au intrat in cursa pentru Oscar sau Globul de Aur, unele pelicule i-au lasat indiferenti pe romani: “Nu exista tara pentru batrani” (“No Country for Old Men”, cel mai bun film la Oscarurile din acest an) e undeva pe pozitia 57, cu 21.808 spectatori, “Juno” (cel mai bun scenariu original) are doar 15.535 spectatori (locul 75), “Remuscare” (“Atonenent”, sapte nominalizari, doar un Oscar) a interesat doar 11.056 de spectatori.
Daca exista o urma de consolare, aflati ca nici in alte tari lucrurile nu stau mult diferit si ca, interesul general pentru a vedea un film in conditii excelente la cinematograf a scazut constant in ultimii ani, spre disperarea producatorilor.

de Vasilica Slabu Rogozanu

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare