; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Jaden, fiul lui Will Smith este noul Karate Kid

20 August 2010

Încercând să reînvie magia peliculei din 1984, noul „Karate Kid' va reuşi să fie pe placul puştilor din ziua de azi mai mult decât originalul.

.

MAI LA STÂNGA, MAI LA DREAPTA. Cu ajutorul domnului Han (Jackie Chan), tânărul Dre (Jaden Smith) învaţă să fie mai flexibil ca Van Damme.

MAI LA STÂNGA, MAI LA DREAPTA. Cu ajutorul domnului Han (Jackie Chan), tânărul Dre (Jaden Smith) învaţă să fie mai flexibil ca Van Damme.

Acum 26 de ani, un film despre un puşti care învaţă karate de la bătrânul domn Miyagi a cucerit inimile tuturor. Au urmat trei alte pelicule (ultima, cu Hilary Swank), un joc video şi un serial animat, apoi „Karate Kid' părea să-şi fi dat obştescul sfârşit.

Până anul acesta, când avem parte de un remake al primului film, cu schimbări puţine (dar importante) aplicate scenariului (lustruitul maşinii şi poziţia cocorului sunt înlocuite, iar protagonistul învaţă kung-fu, nu karate).

În rest, avem aceeaşi poveste (cam lungă), lipsită de farmecul peliculei originale, dar presărată de glumiţe şi de replici amuzante: Dre (Jaden Smith, fiul simpatic foc şi flexibil nevoie-mare al lui Will Smith), un puşti din Detroit, se mută cu mama lui la Beijing.

La şcoală, se apropie de o colegă, trezind invidia lui Cheng (Zhenwei Wang), un băiat care studiază artele marţiale şi care îl bate măr. Cu ajutorul domnului Han (Jackie Chan, care are parte de nelipsita scenă de luptă atent coregrafiată „unul versus şapte'), Dre ajunge să înveţe kung-fu şi să-i facă faţă adversarului în ring.

Cum pelicula şi-a depăşit încă din week-end-ul de lansare bugetul de 40 de milioane şi acum a ajuns la încasări mondiale de peste 268 de milioane de dolari, se vorbeşte deja despre o continuare.

Ralph Macchio (48 de ani), care l-a interpretat pe Daniel (foto) în primele trei pelicule din serie, nu s-a arătat prea entuziasmat de remake. „Am avut sentimente contradictorii. La început, m-am simţit bătrân. Aşa te simţi când încep să se refacă filmele în care ai jucat. Apoi mi-am zis «OK, poţi spune din nou această poveste, pentru că este una frumoasă»', a povestit el pentru Access Hollywood, la premiera peliculei din Los Angeles.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare