; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Iuliana Tudor îmbracă Sibiul în straie de sărbătoare

03 August 2012

Iuliana Tudor se află deja la Sibiu, unde, de la ora 19.00, va da startul unui regal de folclor, un eveniment care va reuni pe scenă atât artişti de calibru din România, cât şi delegaţii din străinătate: Polonia, Grecia, Serbia, Georgia şi Cipru.

Pentru sibieni este deja o tradiţie ca debutul lunii august să aducă în oraşul lor Festivalul „Cântecele Munţilor'. De 37 de ani acest festival susţine folclorul, la cele mai înalte standarde, iar din 2005 Iuliana Tudor intră în casele românilor de pretutindeni, prin intermediul TVR, de la cârma acestui eveniment.

Anul acesta, ziua de 3 august înseamnă mult mai mult decât un spectacol de folclor. Este o întreagă desfăşurare de forţe:  în Piaţa Mare din Sibiu folclorul va răsuna mai bine de 6 ore, scena se va umple cu muzică de fanfară, cu orchestra şi dansatorii Ansamblului „Cindrelul – Junii Sibiului' şi cinci ansambluri de peste hotare. Pe scenă vor fi câteva sute de artişti! Printre aceştia –  Mariana Deac, Niculina Stoican, Andreea Voica, Dinu Iancu Sălăjanu, Iunuţ Fulea, Nineta Popa, Mariana Anghel, Lucreţia Ciobanu. Va fi o seară de poveste, iar Iuliana Tudor va da startul dintr-o caleaşcă ce va traversa întreaga Piaţă.

Iuliana Tudor: „Festivalul de la Sibiu înseamnă, în primul rând, performanţă!'

„Este al şaptelea an când vin la Sibiu pentru acest eveniment. Festivalul „Cântecele Munţilor' a avut succes întotdeauna  şi parcă, de la an la an, oraşul este tot mai frumos. Faptul că tradiţia de aici are deja 37 de ani este un lucru copleşitor, iar cei 7 ani de când TVR-ul m-a adus în acest proiect înseamnă o performanţă.

Festivalul de la Sibiu este o performanţă în sine, pentru că este din ce în ce mai greu să reuşeşti să păstrezi o constanţă a calităţii în astfel de demersuri. Ma bucur tare mult să fiu la Sibiu în seara aceasta şi vă aştept la spectacol!'

Festivalul va fi difuzat de Televiziunea Română pe canalul TVR1, pe 1 şi 8 septembrie 2012.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare