Pe 8 noiembrie, Elena Tudor, mama Iulianei Tudor, s-a stins din viață, la 69 de ani. Decesul a survenit brusc, în urma unui stop cardiac, fără niciun semn care să prevestească această tragedie. Cu câteva zile înainte de tristul eveniment, vedeta TVR ne-a acordat un interviu în care ne-a făcut dezvăluiri despre prima sa carte, „Fericirea nu costă nimic”, unde a dedicat numeroase pagini poveștii mamei sale
„Fericirea nu costă nimic”, prima ta carte. Felicitări! Cum ai ajuns să te dezvălui publicului în scris?
Propunerea de a scrie o carte a venit din partea jurnalistului Răzvan Bucuroiu, colegul meu din TVR. Întâi sub forma unor convorbiri, care apoi s-au transformat într-o carte consistentă. Am acceptat provocarea din două motive: cartea reprezintă o arhivare cumva a destinului familiei mele și al meu personal, iar apoi, cred în puterea exemplului. Și dacă există oameni care poate trăiesc ceea ce am trăit eu și se regăsesc în experiențele trăite, atunci poate vor găsi o cale către mai bine.
Un an și jumătate cât am scris pentru această carte a fost pentru mine o etapă tămăduitoare. Mi-a făcut bine această întoarcere în trecut.
Care au fost cele mai mari temeri ale tale în momentul în care te-ai apucat de scris?
În primul rând, faptul că nu sunt scriitor și fac pentru prima dată acest lucru. Apoi, pentru că sunt experiențe despre care nu am vorbit niciodată. Dar, a ieșit, cred eu, un produs bun care emoționează, bucură și ajută!
Și ce reacții ai primit până acum? Din partea celor care te urmăresc la TV, din partea familiei…
Prima persoană căreia i-am citit un capitol a fost bona, Gabi, care a plâns instant. Acum, deja vin către mine reacții nenumărate în majoritatea lor frumoase. Impresionează în sine povestea mea și faptul că fiecare cititor se întoarce cu mine la bunici, își retrăiește adolescența, se vede pe sine cu alți ochi la maturitate și găsește răspuns la o mulțime de întrebări.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 9
Apropo de TV, cum este sezonul acesta, am înțeles că TVR difuzează evenimente?
Având în vedere că „Vedeta Populară” a luat o pauză, din motive financiare, aceste spectacole mențin legătura publicului nostru cu lumea folclorului. Și au fost foarte bine primite! Acum am început pregătirile pentru edițiile speciale de sărbători, Ajun și Crăciun.
Și cum te descurci și din postura de profesoară? Susții cursuri pentru cei care își doresc o carieră în folclor…
La bază, ca formație sunt pedagog, așa că mi-e la îndemână și mărturisesc că mi-era dor să predau. Lucrez cu tineri artiști , dar nu numai, pentru că mă adresez tuturor celor care vor o opinie obiectivă și direcții clare pentru cariera viitoare.
Care sunt cele mai importante 3 aspecte de care trebuie să țină cont un tânăr care vine la cursurile tale?
În primul rând să aibă talent și dorința de a învăța, de a se șlefui. Apoi, să fie responsabili. Să aibă conștiința faptului că a fi promotor al culturii tradiționale presupune consecvența cu anumite valori. Și, pentru asta, am considerat că este necesar să mă implic și să le ofer ce știu, după o experiență de 25 de ani de televiziune și spectacol.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 4 / 9
Dar din ipostaza de părinte… ce crezi că i-ar trebui fiului tău, Tudor, că să reușească în tot ceea ce își propune?
Încredere în propriile forțe, disciplină, muncă, efort susținut și multe vise!
Apropo de Tudor, vara aceasta ați ajuns și la Disneyland. Care sunt activitățile lui preferate când mergeți în vacanțe, de obicei?
Ca orice copil, e dornic de joacă. Încă se joacă alături de noi, dar dacă are și prietenii aproape e perfect.
Foto: arhiva personală; Instagram
Citește și: