Homepage  / Vedete româneşti

Iuliana Pepene, antrenamente intense cu greutăți, la sală. „Uneori este amuzant să privești fețele bărbaților”. EXCLUSIV

Iuliana Pepene, antrenamente intense cu greutăți, la sală. „Uneori este amuzant să privești fețele bărbaților”. EXCLUSIV
12

de Cătălina Matei,

Viteză, mulți cai putere și antrenamente intense... sunt reperele constante din viața prezentatoarei Observatorului în această vară. Iar dincolo de pupitrul știrilor și de transmisiunile de la cursele de Formula 1, Iuliana Pepene ajunge și acasă, la părinți.

De mai bine de un an încoace, stilul de viață al Iulianei Pepene s-a schimbat considerabil. După aventura din „America Express”, unde a făcut echipă anul trecut cu Sonia Simionov în show-ul de la Antena 1, prezentatoarea Observatorului de la ora 06.00 s-a apucat serios de sport. Foarte mult sport. Mai precis, 5 antrenamente pe săptămână, în urma cărora jurnalista a ajuns să ridice greutăți impresionante chiar și pentru bărbați.

În același timp, Iuliana se dedică și pasiunii sale pentru motoare, mai ales că va avea din nou ocazia să participe la o cursă de Formula 1. În perioada 26 – 28 iulie va avea loc Marele premiul al Belgiei, iar Iuliana Pepene va transmite, din nou, pentru Antena 1 informații despre universul curselor de Formula 1. Un eveniment pe care prezentatoarea Observatorului îl așteaptă cu nerăbdare, căci este pasionată de automobilism încă din copilărie, tatăl ei fiind responsabil cu transmiterea „microbului”.

Aflăm mai multe detalii de la Iuliana Pepene din cele ce urmează…

După „America Express”, ai început să faci sport. Câte antrenamente faci săptămânal?

Una dintre revelațiile pe care le-am avut în competiție a fost „apetitul pentru sport”. Am realizat în timpul probelor  că pot mai mult decât eram dispusă să cred, din punct de vedere fizic. Așa mi-am propus să experimentez un alt stil de viață. Și am reușit să am un program de 5 zile de sport pe săptămână. Sportul este fantastic!

Din postările tale pe Instagram, am observat că reușești să împingi greutăți impresionate. Care este recordul tău de până acum?

Cu perseverență și atenție am reușit să mă autodepășesc. Însă numai sub îndrumarea antrenorului meu pot ridica greutăți mari și nu frecvent, ci după un program stabilit. Greutățile îți dezvoltă musculatura, însă te poți accidenta dacă nu adaptezi treptat exercițiile la capacitățile tale. Dacă inițial ridicam o bară goală de 20 de kg, acum reușesc să fac acest exercițiu cu 80 de kg, ceea ce este fantastic, dar niciodată nu renunț la centura care protejează spatele.

Și cum reacționează bărbații prezenți în sală când te văd cu acele greutăți? 

Recunosc, uneori este amuzant să privești fețele bărbaților care nu se așteaptă să vadă o femeie de 55 de kg ridicând asemenea greutăți. Însă, am observat că femeile sunt mai ambițioase decât bărbații. Partea inferioară a corpului este mai dificil de lucrat și, deși bărbații încearcă să evite un astfel de antrenament, femeile sunt determinate să lucreze pentru a avea picioare fără țesut adipos. Frumusețea cere sacrificii. Și sănătatea, în această situație. Pentru ca sportul este, realmente, sănătate.

Mai mergi cu motorul?

În ultimii ani am renunțat la motocicletă. Cred că maturizarea m-a făcut să fiu mai preventivă. Însă pasiunea nu a dispărut. Anul acesta, cel mai probabil, o să încerc o mașină mai puternică și mai frumoasă  pe care aș vrea să o achiziționez.

Ce planuri ți-ai mai făcut pentru această vară?

Vara aceasta este presărată de evenimente interesante pe care le-am transformat din muncă… în pasiune. Formula 1 este vara mea! Voi merge la trei curse de Formula 1 în Europa transmise în direct de Antena 1 și antenaplay.ro și am anulat orice altceva pentru că sunt cu adevărat pasionată de domeniul motorsport. Monaco, Austria și Belgia sunt cele trei destinații din această vară, de unde voi transmite imagini spectaculoase și informații despre universul curselor de Formula 1, la Observator, Antena 1.

iuliana-pepene-8Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 12

Cât de des mai ajungi acasă, la părinții tăi, la Zărnești? Și ce îți place să faci cel mai mult când ești acolo?

Încerc să ajung cât mai des acasă. Sunt singurul copil la părinți, iar iubirea și respectul mă fac să fug, ori de câte ori pot, în sânul familiei. Acasă mă simt copil, acasă mama mă așteaptă cu mâncarea mea preferată, acasă este iubire, înțelegere și liniște.

Presupun ca își doresc și un nepoțel din partea ta.  Când te vezi mămică?

Da, mama își dorește nespus să devină bunică. Dar timpul le rânduiește pe toate. Nu vreau să mă grăbesc, vreau să mă bucur de fiecare perioadă a vârstei mele și sunt sigură ca totul va decurge firesc.

Foto: Antena 1; Instagram

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton