; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Ada, Marina, Irina_6466

Irina Margareta Nistor şi Ada Solomon, invitate la “Nocturne”

04 November 2013

Ada, Marina, Irina_6466Marina Constantinescu dă start “Nocturnelor” de la TVR 1 începând cu ora 24.00.

Criticul de film Irina Margareta Nistor şi producătorul de film Ada Solomon vorbesc cu căldură despre destinul filmului românesc, despre actori, despre producători de film.

„Actorilor mari li se pare jenant să meargă la audiţii, li se pare că îi minimalizează”, este de părere Irina Margareta Nistor.

Iar Ada Solomon adaugă: „Actorii se plâng în aceeaşi măsură că ei nu pot juca la Naţional pentru că abia au absolvit şi nu-i primeşte nimeni. La fel spun că nu au cum să intre în film.(…) Există o meserie care nu e foarte dezvoltată, din păcate, aceea a directorului de casting. N-o să vină nimeni să-ţi spună eşti cea mai frumoasă femeie, vreau să joci rolul principal. Trebuie să te duci să baţi la uşă!” (Ada Solomon).

„În America, producătorul filmului primeşte Oscarul pentru cel mai bun film. Nu regizorul”, spune Irina Margareta Nistor.

„Poziţia producătorului din România n-o să fie niciodată asemănătoare cu cea a producătorului american, cel care dă linia filmului', completează Ada Solomon.

Ada Solomon consideră că filmul lui Radu Muntean „Hârtia va fi albastră' este un document şi că ar trebui introdus în programa şcolară de liceu. Care este filmul preferat al Irinei Margareta Nistor sau în ce film produs de ea ar fi jucat Ada Solomon, aflaţi în ediţia “Nocturne” de astăzi, de la TVR 1.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare