Homepage  / Vedete româneşti

Irina Fodor, abilități demne de probele din „Asia Express”. „Reușesc să înghesui o întreagă garderobă în câteva trollere”. EXCLUSIV

Irina Fodor, abilități demne de probele din „Asia Express”. „Reușesc să înghesui o întreagă garderobă în câteva trollere”. EXCLUSIV
14

de Cătălina Matei,

„Asia Express” revine... și continuă, în același timp, din 1 septembrie, la Antena 1, iar Irina Fodor ne garantează că vom parte de un sezon în care tensiunea va ajunge la cote greu de imaginat. Un sezon pentru care și prezentatoarea formatului s-a pregătit intens, mai ales din punct de vedere vestimentar. Aflăm mai multe imediat!

Thailanda, Malaysia și Indonezia sunt țările care vor pune la grea încercare cele 9 echipe de vedete pe de Drumul Zeilor. Noul sezon „Asia Express – Drumul Zeilor” va avea premiera duminică, 1 septembrie, de la ora 20.00, la Antena 1.

Iar programul de difuzare rămâne cel bine cunoscut de telespectatori, duminica de la ora 20.00 și de luni până miercuri de la 20.30. Spre deosebire de celelalte sezoane, Drumul Zeilor a fost cel mai lung de până acum, având 11 etape în loc de 10.

Irina Fodor, prezentatoarea show-ului, ne-a dezvăluit câteva dintre surprizele noului sezon, dar și cât de temeinic și-a pregătit ea… garderoba!

Din nou în Asia… Cât de palpitant a fost pentru tine la filmările noului sezon „Asia Express”?

Am fost super entuziasmată încă din primul moment în care am aflat continentul pe care urma să se desfășoare aventura noastră, și nu am fost dezamăgită nici o secundă de realitatea din teren: revenirea în Asia a fost absolut fascinantă și plină de adrenalină.

Deși am mai fost acolo, „Asia Express” e cu totul altă mâncare de pește, ca să zic așa. (râde) E un proiect care oferă pur și simplu un context unic, astfel încât fiecare zi a fost o aventură în sine. Provocările sunt intense, iar dinamica concursului aduce mereu imprevizibilul, ceea ce face totul mult mai palpitant.

Între peisajele care îți taie respirația, provocări care îți ridică pulsul și concurenții care îți dau palpitatii, n-ai cum să nu simți adrenalina care îți curge prin vene.

Dincolo de peisaje și culturi, ce a fost diferit în Asia față de America Centrală?

Asia are un vibe complet diferit față de America Centrala si de Sud, iar fiecare dintre cele trei țări în care am filmat a avut un farmec aparte.

În Thailanda, ești mereu surprins de contraste: un moment ești într-un templu liniștit, iar în următorul te trezești în mijlocul unui bazar plin de agitație. Malaezia a fost ca un festival continuu de arome și culori, mai ales că am ajuns acolo în toiul Ramadanului iar Indonezia ne-a întâmpinat cu un pic de muson, dar și cu peisaje incredibile și o diversitate culturală care te lasă fără cuvinte.

De data aceasta, câte bagaje ai avut?  Și cum ai ales ținutele?

Ca de fiecare dată, de alegerea ținutelor mă ocup împreună cu Eniko, stilista noastră. E prima misiune pentru mine din acest proiect, iar pregătirile în acest sens încep din timp. Anul acesta am avut doar vreo patru bagaje mari, asta pentru că nu am mai avut nevoie de haine groase. Bine, oricum am dezvoltat adevărate abilități prin care reușesc să înghesui o întreagă garderobă în câteva trollere. A fost o provocare și linia stilistică din acest an, în primul rând pentru că trebuia să fie adaptată condițiilor climatice de acolo și anume o căldură și o umiditate cărora greu le poți face față. Am avut haine ușoare, care să lase pielea să respire, rochițe vaporoase, tricouri și bluze care nu se șifonează, pentru că, înainte de toate, ce port în „Asia Express” trebuie să fie nu doar estetic, dar în primul rând, practic.

Care a fost cea mai lungă zi de filmare… cu cele mai puține ore de somn?

Cred că le-am pierdut un pic șirul, pentru ca nu a fost numai una. Îmi aduc aminte totuși că au fost mai multe de genul ăsta în Malaezia: noi am prins acolo sfârșitul de Ramadan și sărbătoarea ce îi urmează. Nu vă puteți imagina cât de pline erau străzile și cum ajungeam să facem un traseu de două ore, în 8-10 ore. Asta ne-a adus cîteva întârzieri, câteva modificari de probe pentru concurenți și alte modificări în programul de somn.

Dar, sincer, acelea sunt și zilele care îți rămân în minte – când totul pare imposibil, dar reușești să treci peste fiecare obstacol și ajungi să râzi de cât de nebună a fost aventura.

Irina-Fodor-Asia-Express-10Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 14

Cine de la „Chefi la cuțite” ar concura în „Asia Express”?

De obicei, care sunt curiozitățile concurenților când te întâlnești pentru prima dată cu ei ?

Ooo, au foarte multe întrebări, dar primesc foarte puține răspunsuri. Mie îmi place să le fac surprize tot timpul. (râde) De obicei, vor să știe detalii mai multe despre traseu, nu doar ce țări traversăm, de asemenea mă întreabă despre misiuni, sperând să obțină un indiciu cât de mic, despre cum cred eu că vor arăta locuințele celor care îi vor primi să doarmă peste noapte, dar cel mai des mă întreabă dacă o să fie greu. Aici nu mai păstrez niciun mister, și nici nu încerc să le ascund adevărul: le spun că va fi cel mai greu din viața lor, dar și cel mai intens și distractiv, și o experiență care ii va marca pentru totdeauna.

Apropo de concurenți, cine te-a surprins cel mai tare? Și de ce?

Nu există sezon în care concurenţii să nu mă surprindă, pentru că în fiecare om există o părticică pe care doar această cursă ştie să o scoată la suprafaţă. Mie mi-a plăcut metamorfoza asta din „Asia Express” şi ştiu sigur că şi pe cei de acasă o să îi lase mască: o parte din concurenţi au venit un pic speriaţi, în primele zile de cursă păreau complet depăşiţi de situaţie şi copleşiţi de ce li se întâmplă, iar după două săptămâni le-au crescut aripi, au prins curaj şi încredere şi au ajuns pe locurile fruntaşe în cursă.

De asemenea, am rămas uimită să văd câtă forţă conţin unii dintre ei, deşi, atunci când îi vezi, nu ai zice asta neapărat, ai crede mai degrabă că sunt genul de oameni fragili, nicidecum luptătorii feroce în care s-au transformat în timpul cursei.

Irina-Fodor-Asia-Express-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  6 / 14

Iar dintre cei patru bucătari de la „Chefi la cuțite”, celălalt show pe care îl prezinți la Antena 1, pe cine ai vedea în următorul sezon „Asia Express”?

Mamă-mamă! Pe toti patru! (râde) Ştim deja că le place competiţia, că sunt sunt obişnuiţi cu presiunea şi cu filmatul non-stop, dar eu aş vrea să văd cum reacţionează ei într-o ţară străină, fără nici un ban în buzunar şi cu o misiune de îndeplinit, de îţi stă mintea-n loc.

Mi-i şi imaginez cum fac autostopul, cum s-ar tachina într-una unul pe altul, cum ar lua foc dacă s-ar simţi depăşiţi de vreo echipă… ar fi spectacol, ce să mai!

Foto: Antena 1; Instagram

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton