; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Ion Cristoiu

Ion Cristoiu debutează la TVR 2 – cu “Adevăruri incomode” – la “Om cu carte”

11 March 2014

Volumul despre evenimentele din 22-23 decembrie 1989, lansat în decembrie 2013, este subiectul primei ediţii a emisiunii „Om cu carte'

Ion Cristoiu 

Marţi, 11 martie, de la ora 21.10, jurnalistul Ion Cristoiu dedică prima ediţie a noii sale emisiuni „Om cu carte” unei lucrări care, după 24 de ani de la Revoluţia din 1989, ridică noi semne de întrebare prin ipotezele sale incitante.

Este vorba de volumul „Adevăruri incomode – Decembrie 1989' tipărit la editura Semne de Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere – SRI (ACMRR-SRI) – care descrie momente dramatice din acea perioadă. Cartea grupează materiale inedite despre Revoluţie, rapoarte ale foştilor ofiţeri de securitate dar şi interviuri cu personalităţi controversate din istoria recentă. În mărturii şi interviuri se conturează ipoteza că evenimentele din România ar fi fost prefigurate la o întâlnire în Ungaria, la Balaton, unde ar fi participat şi Victor Atanasie Stănculescu.

Invitatul jurnalistului Ion Cristoiu este Filip Teodorescu, preşedintele ACMRR-SRI, fost colonel român de securitate, care a îndeplinit funcţia de locţiitor al Şefului Direcţiei Contraspionaj din Departamentul Securităţii Statului. Dezbaterea va fi ilustrată cu materiale video relevante, din Arhiva TVR, înregistrate în 22 şi 23 decembrie 1989.

Această primă ediţie deschide seria noii emisiuni „Om cu carte” pe care jurnalistul Ion Cristoiu o aduce, din această primăvară, la TVR 2. În fiecare marţi, de la ora 21.10, acesta vă invită la un program sub semnul gazetăriei culturale, cu argumente convingătoare pentru a cumpăra şi, evident, pentru a citi o carte.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare