; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Politica si delicateturi, Ion Craciunescu_2

Ion Crăciunescu, invitatul lui Dinescu la „Politică şi delicateţuri”

22 May 2015

Ritmurile îndrăcite ale Tarafului din Vărbilău îl molipsesc pe fostul arbitru, care joacă o sârbă, spre deliciul lui Mircea Dinescu, în ediţia de duminică, 24 mai, a emisiunii ce poate fi urmărită de la ora 15.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

 [Not a valid template]

Pe 24 mai, Mircea Dinescu găteşte la „Politică și delicateţuri' sub atenta şi avizata supraveghere a fostului arbitru internaţional Ion Crăciunescu. Poetul pregăteşte un somn cu ştevie, la prepararea căruia nu omite ingredientele sale favorite: zeama de portocală şi vinul parfumat de la Cetate. Lângă somn, asortează o salată de ridiche neagră. „Politică şi delicateţuri' poate fi urmărită duminică, de la ora 15.00, la TVR 1.

La ediţia de duminică, Mircea Dinescu găteşte pentru invitatul său în două reprize… După ce somnul cu ştevie este gata, gazda şi musafirul său coboară în cramă pentru a-şi trage un pic sufletul şi a o asculta pe celebra Evora autohtonă şi taraful său din Vărbilau. Se întorc apoi în bucătărie pentru a doua tură de gătit, „să se joace un pic şi să se înveselească', după cum spune Dinescu, întrucât, pentru poet, gătitul este „cea mai bună forma de terapie'. La început căleşte o foaie de varză murată în apă de izvor, în care înfăşoară bucăţele de cârnat din amestec de carne de capră şi porc, afumat la lemn de prun. Rezultă un fel de sărmăluţe, alături de care pune câteva roşii cherry, stropeşte totul cu vin din belşug, iar apoi le lasă să fiarbă.

Cei doi se reîntorc în cramă, unde îi aşteaptă paharele aburinde de vin rose. Discuţia lor este savuroasă şi plină de neprevăzut, Crăciunescu povestind cu mult haz începuturile sale în arbitraj. La un moment dat, ritmurile îndrăcite ale tarafului de la Vărbilău îl molipsesc pe fostul arbitru care se ridică de la masă şi joacă o sârbă, spre deliciul lui Mircea Dinescu.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare