Homepage  / Cinema

„Întors pe dos 2” a devenit filmul cu cele mai mari încasări din istoria Pixar. Povestea care i-a cucerit pe internauți. Trailer, distribuție

„Întors pe dos 2” a devenit filmul cu cele mai mari încasări din istoria Pixar. Povestea care i-a cucerit pe internauți. Trailer, distribuție
3

de Andreea Hentea,

Noul film „Întors pe dos 2” este campionul încasărilor pentru studiourile Pixar, devenind, de asemenea, al patrulea film animat cu cele mai mari încasări din toate timpurile și depășind, astfel, aclamatul lungmetraj „Incredibilii 2”.

„Întors pe dos 2” a devenit filmul cu cele mai mari încasări din istoria Pixar

Lansat recent și în cinematografele din România, „Întors pe dos 2” / „Inside Out 2” (2024), produs de Disney și Pixar și regizat de Kelsey Mann, urmărește ce se petrece în mintea Riley (voce: Kensington Tallman), fetița foarte îndrăgită de public din animația de mare succes „Întors pe dos” (lansată în 2015).

Riley este acum adolescentă, așa că trăiește o nouă emoție: Anxietatea (voce: Maya Hawke), despre care s-a spus că este cel mai așteptat personaj al noii animații. După ce restul emoțiilor din poveste – Bucuria (voce: Amy Poehler), Tristețea (voce: Phyllis Smith), Furia (voce: Lewis Black), Frica (voce: Tony Hale) și Dezgustul (voce: Liza Lapira) – s-au înțeles reciproc și au ajutat-o pe Riley să facă față cu succes situațiilor prin care a trecut, Anxietatea le provoacă, și lor, și lui Riley, o mulțime de surprize. Kyle MacLachlan îi dă voce tatălui lui Riley, iar Diane Lane este mama ei, doamna Andersen.

VICE-VERSA 2 – INSIDE OUT 2 (2024)Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 3

Filmul are încasări record la doar o lună de la lansare

La o lună de la lansarea sa din 14 iunie (inclusiv în cinematografele din România – n.r.), filmul „Întors pe dos 2” a încasat deja, potrivit variety.com, 1,25 miliarde de dolari la nivel global, depășind recordul de 1,24 miliarde de dolari al marelui succes „Incredibilii 2” / „Incredibles 2” (lansat în 2018). „Întors pe dos 2” tocmai a devenit, astfel, din punct de vedere al încasărilor, al patrulea film animat al tuturor timpurilor, a scris și people.com.

Celelalte titluri de succes din istoria filmului de animație – care au încasat mai mult decât „Întors pe dos 2” – sunt „Regatul de gheață” / „Frozen” (2013), cu 1,29 miliarde de dolari încasări la nivel global, „Super Mario Bros: Filmul” / „The Super Mario Bros. Movie” (2023), cu 1,36 miliarde și „Regatul de gheață II” / „Frozen II” (2019), cu 1,45 miliarde.

„Întors pe dos 2” a depășit rapid încasările globale ale predecesorului său, „Întors pe dos” (2015), care a câștigat 859 de milioane de dolari la nivel internațional. Acest record nu este o surpriză pentru studiourile Disney, care au anunțat că „Întors pe dos 2” este, totodată, filmul de animație care a atins „cel mai rapid” un miliard de dolari încasări la nivel mondial, adică la mai puțin de trei săptămâni după lansare.

În momentul de față, „Întors pe dos 2” este unul dintre cele unsprezece titluri animate care au depășit pragul de un miliard de dolari și primul film de orice gen care a atins atât de rapid acest record de la „Barbie” (lansat în iulie 2023) încoace.

La scurt timp după anunțarea filmului „Întors pe dos 2”, în septembrie 2022, Amy Poehler, care îi dă voce personajului Bucuria, declara pentru people.com că primul film „se pregătise, practic, pentru o continuare”. „La sfârșitul primului film, Bucuria are acel moment grozav în care spune: «În sfârșit, totul este așa cum ar trebui să fie». Apoi vedem acea izbucnire care e pubertatea! Ar trebui să accentuăm asta? O vom face în al doilea film”, a mai spus atunci Amy Poehler.

Îndrăgita actriță a povestit recent pentru people.com că această continuare este ceva ce și-a dorit ani de zile. „Îl sâcâiam mereu pe Pete Docter (directorul de creație al studiourilor Pixar) și pe membrii echipei, întrebându-i: «Când veți face al doilea film?». Apoi, când mi-au povestit ideea celui de-al doilea film, mi s-a părut absolut genială”.

Sursă foto: Profimedia

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton