; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

2004 The Lord of the Rings The Return of the King

Întoarcerea regelui din Rohan! New Line și Warner Bros. pregătesc un anime inspirat de „Stăpânul inelelor”

14 June 2021

După serialul „Stăpânul inelelor', pe care-l așteptăm în curând pe Amazon Prime, universul creat de Tolkien va reveni pe marele ecran cu „The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim'.

Conform Deadline, New Line și Warner Bros. au dat undă verde pentru un anime a căruia acțiune se va derula cu 250 de ani înainte de evenimentele relatate în seria de filme regizată de Peter Jackson. Povestea va avea în centru un personaj prezent în anexele operei lui J.R.R. Tolkien, Helm Hammerhand, puternicul rege din Rohan. În plus, vom avea pe ecran o bătălie legendară care a avut loc pe Pământul de Mijloc.

Cineastul Peter Jackson, regizorul trilogiei originale și a celei a „Hobbit'-ului, nu este implicat în acest proiect. În schimb, colaoratoarea și scenarista sa Philippa Boyens va fi consultant al filmului care va fi realizat de japonezul Kenji Kamiyama (care a mai făcut serialele anime „Ultraman' sau „Ghost In The Shell: Stand Alone Complex').

Cineastul nipon a mai colaborat cu Mamoru Oshii, pentru „Jin Roh', și cu Katsuhiro Otomo, la „Akira'. Iar Richard Brener, președinte și director de creație la New Line Cinema, ne confirmă faptul că opera lui J.R.R. Tolkien este pe mâini bune:

„Noi, la New Line, avem o profundă afinitate față de lumea extraordinară creată de J.R.R. Tolkien. Iar oportunitatea de a ajunge iarăși pe Pământul de Mijloc împreună cu echipa de la Warner Bros. Animation este ca un vis devenit realitate. Cu o așa echipă de vizionari creativi implicați și cu extraordinarul Kenji Kamiyama la comandă, nu putem decât să fim nerăbdători să devenim martorii unei noi aduceri la viață a acestei capodopere'.

„Va fi o altă reprezentare unică a lumii lui J.R.R. Tolkien. Suntem onorați să ne asociem cu o mare parte dintre talentele incredibile ale celor două trilogii cinematografice, dar și cu noi personalități creative pentru a spune această poveste', a adăugat și Sam Register, președintele Warner Bros. Animation.

După 20 de ani…

Anul acesta, pe 19 decembrie, se împlinesc 20 de ani de la lansarea primului film al trilogiei LOTR: „Stăpânul inelelor. Frăția inelului', în original „The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring' (2001). Lungmetrajul – regizat de Peter Jackson și cu Elijah Wood, Ian McKellen, Orlando Bloom, în distribuție – a câștigat patru premii Oscar. Au urmat alte două continuări plus trilogia „Hobbitul'. Seria de șase filme a adunat aproape 6 miliarde de dolari din încasări și a devenit una dintre cele mai premiate serii din istorie, cu cele mai multe Oscaruri și nominalizări.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare