; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Virgil Iantu 1111

INTERVIU. Virgil Ianțu: „Sunt foarte mândru și fericit cu ce am făcut până astăzi și cred că mai am multe de făcut”

24 May 2018

De la „Vrei să fii miliardar?' până la „Câștigă România!' au trecut 18 ani de televiziune pentru Virgil Ianțu (47 de ani), ani frumoși, plini și, așa cum spune prezentatorul, fără niciun regret.

 

TVmania: Anul acesta, împliniți 18 de televiziune! La mulți ani! Cum e la „majorat'?

Virgil Ianțu: Multumesc de urare! Da, e greu de digerat că au trecut atâția ani de la acel moment pe care mi-l amintesc perfect. Sunt băiat mare și, ca orice băiat de 18 ani, am energie, muncesc, învăț din experiențele noi și mă bucur de experiența acumulată.

TVmania: Dacă ați avea la dispoziție mașina timpului, v-ați întoarce să schimbați ceva?

Virgil Ianțu: Absolut nimic. Toate lucrurile mai puțin bune și cele foarte bune au avut un sens și un rol în formarea mea. Pentru a ajunge aici, am avut nevoie de toate etapele prin care am trecut. Sunt foarte mândru și fericit cu ce am făcut până astăzi și cred că mai am multe de făcut.

TVmania: Cât de mult s-a schimbat televiziunea din 2000 până acum?

Virgil Ianțu: În acei ani, respectul, pentru ceea ce înseamnă în mintea mea televiziune, era enorm. Mă gândesc numai la pregătirea de care am avut nevoie pentru a putea apărea în fața publicului. Mă gândesc la ce concurență frumoasă exista între mine și colegii mei… și ce colegi minunați am avut. Iar concurența consta în cine făcea cea mai frumoasă emisiune! Exista măsură, decență și televiziunea se făcea cu oameni de o anumită factură. Până nu demult existau emisiuni care, din fericire, păstrau ștacheta sus, iar astăzi observ că și acolo lucrurile se schimbă… Și nu în bine. Bugetele se văd în decoruri, însă conținutul lasă tot mai mult de dorit.

TVmania: Cu toții suntem nostalgici. Vă e dor de vremurile în care făceați „Vrei să fii miliardar?'?

Virgil Ianțu: Mi-e dor de oamenii cu care am început să fac televiziune. De oamenii care m-au format și m-au ajutat să înțeleg televiziunea, care m-au învățat să fiu atent la detalii, să nu treacă nimic neîndreptat, și care m-au învățat să mă bucur de ce fac, să vin cu drag la televiziune. Din fericire, astăzi sunt înconjurat tot de astfel de oameni. Sunt norocos, știu!

TVmania: Kanal D a anunțat că va face din nou „Vrei să fii milionar?' fără dumneavoastră. Cum comentați?

Virgil Ianțu: Succes!

TVmania: Ne povestiți cum a fost când ați făcut prima emisiune?

Virgil Ianțu: Presiunea, responsabilitatea și tensiunea unei zile de filmare care nu se mai termina. A fost greu pentru noi toți, dar satisfacțiile au venit rapid și asta ne dădea încredere că facem un lucru de calitate.

TVmania: Dintre toate emisiunile pe care le-ați prezentat de-a lungul timpului – „Vrei să fii miliardar?', „Star Factory', „Te crezi mai deștept?', „Copiii spun lucruri trăsnite' – de care v-ați atașat cel mai mult?

Virgil Ianțu: Când mă implic într-un proiect, o fac cu tot sufletul. Dar e evident că „Vrei să fii milionar?' și „Copiii spun lucruri trăsnite' sunt repere pentru mine, dar și pentru public. Știu că, în timp, „Câștigă România!' are toate premisele să se alăture celor două. Simt asta, iubesc acest format și sper să mă despart cât mai târziu de el.

TVmania: Și după care v-a părut cel mai rău că s-a oprit? 

Virgil Ianțu: Nu regret nimic. Cum spuneam, toate au un sens. Hai să vedem ce s-o mai întâmpla și în viitor. Poate vă fac o surpriză plăcută!

TVmania: Bănuim că în acești 18 ani, ați avut și momente dificile…

Virgil Ianțu: Momente dificile… am filmat în frig, dar frig, nu joacă, de dimineața până seara. S-au ivit situații gestionate pe loc de echipă, de asta și insist pe importanța echipei cu care lucrezi, dar cele mai multe au fost momentele haioase, glume făcute de colegi, pălincă în loc de apă în paharul pe care îl foloseam în timpul filmării, scotch pe brațele de la scaun și multe altele. Așadar multe amintiri plăcute.

TVmania: Care a fost momentul de care sunteți cel mai mândru?

Virgil Ianțu: Am avut multe momente de satisfacție, cu premii în tară și premii internaționale foarte importante, dar cred că momentul în care am fost cel mai mândru o să îl aflați când voi primi „Premiul pentru întreaga activitate'… dar mai am de lucrat până atunci.

TVmania: Și… e ceva ce regretați c-ați făcut pe micul ecran?

Virgil Ianțu: Dacă insistați pe regrete, atunci o să vă întreb eu. Ce ar trebui să regret?

TVmania: Ați spus că nu vă întoarceți în televiziune decât dacă găsiți un format pe sufletul dumneavoastră. Ce vă apropie de „Câștigă România!'?

Virgil Ianțu: Formatul este foarte prietenos, este unic și foarte interesant de urmărit. Mie îmi dă ocazia să întâlnesc oameni care cunosc o mulțime de lucruri despre România, iar emoțiile și stările pe care le încearcă concurenții, și eu alături de ei, sunt cu totul speciale. Știți ce plăcut e să premiezi oamenii pentru cunoștințele lor, pentru ce au în minte? Se întâmplă tot mai rar. Am tot respectul pentru ei și le mulțumesc celor care se înscriu, dar și publicului pentru că ne este alături în fiecare seară.

TVmania: Și cu toate astea, îmbunătățiți tot timpul formatul…

Virgil Ianțu: Mă bucură observația. Da, este un format nou, creat de Zucherro Media, casa de producție cu care lucrez de câțiva ani buni, care cere, de la sezon la sezon, îmbunătățiri. Suntem foarte implicați în dezvoltarea lui și căutam să ajungem la varianta perfectă. Suntem aproape.

TVmania: Sezonul al treilea a început deja. Au apărut și idei de cum să-l faceți mai bun?

Virgil Ianțu: Modificările din al treilea sezon au adus un mare plus în dinamica și suspansul emisiunii. Cele patru variante de răspuns, primele șase întrebări din runda a treia care îți dublează suma și altele, toate sunt elemente care au atras din prima clipă.

TVmania: „Câștigă România!' fost incredibil de bine primit! și de public și de critică! Felicitări! Vă așteptați la acest lucru sau a fost o surpriză?

Virgil Ianțu: Chiar dacă am iubit formatul din prima clipă, nu mă așteptam ca el să se remarce atât de rapid și să devină atât de popular. Felicitări creatorilor, TVR și mulțumiri publicului. Asta arată că nu publicul cere emisiuni de calitate îndoielnică, ci tu ești cel care alege ce vrei să îi oferi, în funcție de cât de mult îl respecți.

TVmania: Referindu-ne la titlul emisiunii, „Câștigă România!'. În ultima vreme, România mai mult pierde… Multă lume se gândește din nou la emigrare. Dumneavoastră?

Virgil Ianțu: Și eu, ca toată lumea, dar insist să cred că acest coșmar care se desfășoară sub ochii noștri se va risipi, dar asta numai cu implicarea noastră directă. Îmi doresc să fac ceva în sensul ăsta, care să conteze cu adevărat și să schimbe lucruri. Scriu, vorbesc, public, fac ce pot, dar vreau mai mult. Nu am de ce să asist la această ocupație agresivă, la distrugerea unei țări și a încă cine știe câte generații.

TVmania: Ce fel de Românie vă doriți pentru Jasmina?

Virgil Ianțu: Alta decât cea de azi. Cea în care legea este respectată și făcută de oameni competenți, de oameni care își respectă poporul și trag pentru, nu împotriva țării lor. Este incalificabil faptul că ne lăsăm manipulați și conduși de condamnați și de corupți. Foarte puțină lume realizează de câte crime sunt vinovați aceștia. Din cauza corupției mor zilnic copii și oameni obișnuiți, fie în spitale, fie pe șosele, toate cârpite pentru buzunare pline. Nu asta e țara în care vreau să crească fetița mea. Vreau o țară care să se dezvolte în normalitate și asta înseamnă enorm. Avem oameni capabili, minți extraordinare, generații de copii fantastici și oameni sufletiști cum multe alte țări își doresc. Pe mâna lor vreau să ajungă România.

TVmania: Credeți că emisiunea „Câștigă România!' e o cărămidă spre o astfel de Românie?

Virgil Ianțu: „Câștigă România!' se face cu oameni care cred și speră în această normalitate, în care competența este o virtute.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare