; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Virgil Iantu Castiga Romania2

INTERVIU. Virgil Ianțu face „Câștigă România!” în special pentru public

03 November 2017

„TVmania' a stat de vorbă cu Virgil Ianțu, prezentatorul emisiunii „Câștigă România!', de la TVR 2, despre sezonul trecut al show-ului, cel prezent și cel viitor.

 

„TVmania': Ne-a plăcut promo-ul celui de-al doilea sezon al emisiunii „Câștigă România!'. A cui a fost ideea?

Virgil Ianțu: Ideea a fost a lui Tudor, cel cu care colaborez pe promo-uri de ceva vreme, iar rezultatul final este unul comun. Ne-am sfătuit, ne-am mobilizat, Grasu XXL și Dan Popi ne-au dat acordul pentru muzică și le mulțumesc mult pentru asta și în cele din urmă a ieșit un promo de impact, așa cum ne-am dorit.

„TVmania': Cum a fost la filmările promo-ului?

Virgil Ianțu: Am filmat într-un loc superb, Biblioteca Universității Tehnice Gh. Asachi din Iași care era plină de copii, părinți și vizitatori. Vă imaginați atmosfera. Eu am lucrat pe loc cu copiii care apar în promo, la atitudine, ritm și mimică și s-au descurcat excelent. Când faci un lucru cu plăcere, cu bucurie, vine și inspirația și energia.

„TVmania': Show-ul a cunoscut tot felul de schimbări, mai mari sau mai mici, și a venit cu un al doilea sezon îmbunătățit. Sunteți tot timpul atenți la sugestii?

Virgil Ianțu: Pe lângă lucrurile pe care ne doream noi să le îmbunătățim, am fost foarte deschiși la comentariile și sugestiile venite din online din partea publicului. Până la urmă emisiunea o facem și pentru bucuria noastră, dar în special pentru public care a ajutat în procesul de schimbări și îi mulțumim.

„TVmania': O să avem parte de schimbări și în continuare? Și, dacă da, la ce vă gândiți să mai îmbunătățiți?

Virgil Ianțu: Acest format este nou, românesc, e al nostru și îl cunoaștem din fașă. Ca orice copil, el crește, se formează, se așează și strigă când vrea ceva. Apar lucruri pe care formatul le cere, iar noi ne dorim să îl creștem, implicit, suntem foarte atenți la perioada aceasta de formare. Apoi, mai apar și ideile care aduc noutăți ce aduc diversitate, așadar, schimbare. Rămâneți cu ochii pe noi în fiecare zi, de luni până joi, să vedeți despre ce vorbesc J.

„TVmania': O să aveți ediții speciale (de 1 Decembrie, Crăciun…)?

Virgil Ianțu: Evident. Acum le gândim și sper să fie niște ediții cu adevărat de sărbătoare și pline de emoție.

„TVmania': Pentru al doilea sezon, s-au înscris mai mulți candidați ca la primul?

Virgil Ianțu: Sunt foarte mulți concurenți care își doresc să ajungă la „Câștigă România!', dar recunosc că mi-aș dori ca doamnele să fie mai curajoase și mai numeroase.

„TVmania': Au fost mai bine pregătiți?

Virgil Ianțu: Este ultimul lucru de care m-aș putea plânge. De altfel, surpriza mare și frumoasă a venit de la concurenți. Am găsit un nivel de pregătire foarte ridicat în ambele sezoane și o altă surpriză mi-au făcut-o tinerii care s-au înscris în număr mare.

„TVmania': Câte ediții o să aibă al doilea sezon? Când se va termina?

Virgil Ianțu: Sezonul doi va avea 54 de ediții și se va încheia cu o ediție specială în ultima zi a anului.

„TVmania': Există posibilitatea să avem și un al treilea sezon?

Virgil Ianțu: Știți bine câți factori pot influența evoluția sau viața unei emisiuni. În mod normal, „Câștigă România!' este un format care educă, informează și distrează în același timp, iar TVR a susținut de la început acest program și o face în continuare prin oamenii implicați, energie și efort. Eu vin la TVR după o experiență de 17 ani în televiziunea privată și auzeam zvonuri, povești despre oamenii din TVR. O declar fără să fiu politicos sau diplomat, atunci când e vorba de muncă și de calitate, aceștia sunt extrem de prompți și profesioniști. Echipa cu care lucrez este formată din oameni angajați în TVR. Sunt foarte buni, nu buni. Nu vorbesc de oameni care au ca virtute doar experiența a 40 de ani în această instituție, ci despre oameni implicați, ancorați în prezent, dornici și bucuroși că pot realiza un produs de calitate. Eu le sunt dator și le mulțumesc.

„TVmania': În primăvară, lansai o carte – „Copiii spun… emoțiile sunt bune' și ne spuneai că vrei să recidivezi… Să te așteptăm cu ceva nou la târgul de carte?

Virgil Ianțu: Da, e o carte care a ajuns la mulți copii și sunt în perioada în care mă informez și caut cel mai potrivit subiect pentru a continua seria. Bineînțeles povestea va fi tot una plină de emoții.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare