; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Rory McCann

EXCLUSIV: Rory McCann, aka Câinele din „Urzeala tronurilor”, ne-a spus la Londra cum NU ar trebui să se termine serialul

14 July 2017

La filmările pentru sezonul 7 din „Urzeala tronurilor', care începe peste câteva zile la HBO, Rory McCann, aka Sandor Clegane, aka Câinele, a obosit de la atâta omorât „chestii', ne-a spus scoțianul la Londra, la un eveniment de promovare.

 

În realitate, Rory McCann – un tip solid, cu voce groasă – ar fi chiar intimidant dacă nu ar râde atâta. Actorul scoțian de 48 de ani, pe care „TVmania' l-a întâlnit la jumătatea lui mai, la Londra, la evenimentul de promovare pentru sezonul 7 al serialului „Urzeala tronurilor', are un umor molipsitor:

„Da, se pune ceva la cale în sezonul 7. Se face și mai frig. Pe mine mă doare tot corpul de la atâta ucis diverse chestii. Sau poate doar de la tăiat lemne?! 🙂'

La insistențele jurnaliștilor de la conferința de presă, scoțianul a detaliat:

„Să fiu sincer, am șchiopătat două, trei luni după filmări. Dar cel mai mult m-a durut umărul de la atâta aruncat cu bulgări de zăpădă, în pauzele de filmat' (echipa s-a aflat în Islanda, pe care McCann o adoră – în trecut, a locuit acolo un an).

Despre personajul său, Câinele/The Hound în original, circulă pe net tot felul de zvonuri apropo de sezonul 7: că va ucide un Umblător Alb sau (și fanii speră la asta încă de sezonul trecut) că va avea loc în sfârșit confruntarea cu fratele său, Muntele, ajuns zombie-ul favorit al lui Cersei. Sau, și mai și – deși teoria aceasta e din anii trecuți și a pierdut teren între timp – că The Hound ar putea fi însuși Azor Ahai, cel care îi va salva pe oameni de Regele Nopții.

„Eu nu prea citesc chestiile astea pe net. Chiar există asemenea teorii?! Wow! Nuu!'

McCann e credibil când zice că nu prea are legătură cu netul. Omul este un adevărat aventurier, a cărui viață bate lejer ficțiunea: n-a avut nici o treabă cu actoria până când nu l-a descoperit o producătoare căreia îi dădea lecții de escaladă (de altfel, a fost cât pe ce să moară în 1990, în urma unui asemenea accident grav). A studiat pictura, a avut tot felul de slujbe, de la vopsitor de poduri și tâmplar până la tăietor profesionist de lemne (are certificat în acest sens). Știe să cânte la mandolină, pian, chitară și… banjo și a făcut parte dintr-o trupă. Ca un adevărat nomad ce e, nu are propriu-zis casă, căci locuiește pe o barcă, cu care navighează în timpul liber.

În fiecare an pornesc spre nord. Navighez mult în zona Wester Ross (n.r. – zonă nordică a Scoției). Da, George RR Martin este mare fan al Scoției și s-a inspirat mult din numele scoțiene când a scris cărțile' (n.r. în „Urzeala tronurilor', acțiunea se petrece în Westeros).

Din toată experiența sa de până acum, pe platourile de filmare de la „Game of Thrones', Rory McCann are și amintiri plăcute, și mai puțin plăcute:

„Din ce-am făcut până acum în „Urzeala tronurilor', mi-a plăcut foarte mult partea cu Arya, am lucrat foarte bine cu Maisie (n.r Maisie Williams). Mi-ar fi plăcut să continue road-trip-ul nostru. Iar secvența mea favorită din tot serialul este lupta cu Brienne. O ador pe Gwen (n.r. Gwendoline Christie) și ne-am distrat pe cinste la filmări, în Islanda mea iubită'.

Cât despre partea mai puțin plăcută…

„Nu e deloc drăguț să porți un cap prostetic (n.r. – fața Câinelui a fost desfigurată de un incendiu care l-a marcat pe viață), sub care toată sudorea acumulată de-a lungul dimineții îngheață pur și simplu', ne-a explicat la Londra Rory McCann.

Și totuși, cum ar trebui să se termine, în viziunea sa, „Urzeala tronurilor'?

„Oricum, dar nu ca „Familia Soprano'. Abia acum am terminat serialul și, Doamne, nu. Nu așa. Poate ar trebui să fie ceva gen BOOOOM! Și moare toată lumea!'

Să sperăm că George R.R. Martin are alte planuri.

 

Sezonul 7 din „Urzeala tronurilor' începe luni, 17 iulie, la HBO, și va fi difuzat ca în sezoanele trecute, lunea dimineață, de la 04.00, în același timp cu restul lumii, și încă o dată lunea de la 20.00. Serialul e disponibil și pe HBO GO.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare