; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

00_roswell_new_mexico_ep_01_001

INTERVIU. Producătorul Chris Hollier despre „Roswell, New Mexico”: „Dragostea vine pe primul loc”

22 January 2019

Producătorul executiv Chris Hollier ne-a dat detalii despre sezonul 1 al serialului „Roswell, New Mexico'. Primul episod este deja disponibil pe HBO GO.

 Vezi galeria foto >

Ce te încântă cel mai mult despre lansarea serialului „Roswell, New Mexico'?

Abia aştept ca oamenii să vadă povestea de dragoste dintre Liz [interpretată de Jeanine Mason] şi Max [interpretat de Nathan Dean Parsons]. În esenţă, sunt un tip sentimental, iar asta îmi aminteşte de modul clasic de a spune o poveste într-un film. Îmi place ideea asta. Apoi, sunt curios să văd cum vor reacţiona la felul în care am folosit elementele SF la începutul poveştii, iar apoi se mişcă spre centrul ei.

Ce personaje abia aştepţi să le vadă publicul?

E greu să aleg un singur personaj, deoarece avem o distribuţie fenomenală. Pot să facă tot ce le-am cerut. Toţi mă fac să cred, atunci când stau la monitoare şi urmăresc acţiunea. În ceea ce priveşte extratereştrii, cred că oamenii o să-l placă pe Michael [Michael Vlamis], datorită atitudinii lui de cui-îi-pasă. E puţin imprevizibil, ceea ce e mereu distractiv de privit. Cred că toată lumea o să fie implicată în călătoriile lor emoţionale, inclusiv ale personajelor secundare, care vor deveni implicate uşor-uşor în mister. Sunt foarte încântat de asta. Este un serial de ansamblu. În timp ce dezvăluim elementul de mister şi crimă al serialului, avem mulţi jucători care vor fi implicaţi în acea poveste într-un mod natural.

Întrebările puse la începutul serialului vor primi răspuns la sfârşitul primului sezon?

Cu siguranţă vor fi nişte răspunsuri satisfăcătoare pentru aceste întrebări la finalul sezonului. Apoi o mitologie mai cuprinzătoare şi un mister mai mare vor continua să se extindă în jurul acestora. O să primiţi un răspuns la întrebarea de bază.

La câtă acţiune se poate aştepta publicul?

Dragostea vine pe primul loc, dar avem şi mici explozii de acţiune. Pe măsură ce misterul se va adânci, extratereştrii vor fi nevoiţi să îşi privească mai atent şi mai în profunzime vieţile. Începem să-i punem în situaţii mai periculoase, iar acestea necesită cascadorii.

Cât de influenţat este „Roswell, New Mexico' de seria de cărţi „Roswell High', a Melindei Metz, şi de serialul „Roswell', care a avut premiera în 1999? Fanii o să vadă multe referinţe din cele două proiecte?

Asta e o întrebare bună. Sursa pentru „Roswell, New Mexico' sunt cărţile. Eu am fost adus [ca producător executiv] după ce Carina Adly MacKenzie aranjase totul, dar am adăugat nişte referinţe amuzante. Cu siguranţă ne-am gândit care ar fi referinţele pe care ar vrea să le vadă fanii în serial. Soţia mea este fan înfocat „Roswell'. Avem toate DVD-urile. M-am uitat la câteva episoade, dar apoi am luat decizia conştientă de a nu o mai face, pentru că sunt o mulţime de oameni în camera scenariştilor care îl ştiu foarte bine. M-am gândit că aş fi mai de ajutor dacă aş veni cu idei fără să ştiu despre ce e vorba în el.

Cum ai descrie amestecul de scriitori din camera scenariştilor?

Avem un amestec grozav de oameni, care cunosc serialul foarte bine. Unii au citit cărţile, însă alţii nu. Cred că atunci când construieşti o poveste, te ajută să ai păreri diferite. Te ajută să mai schimbi perspectiva.

De ce aţi hotărât ca personajele adolescente din cărţi să fie mai mari în serialul nou?

Personajele noastre sunt ceva mai mari şi au ceva mai multă experienţă de viaţă, ceea ce ne oferă mai mult material cu care să lucrăm. În serial, ne întoarcem în timp, în perioada când erau în liceu, deci îi vedeţi şi atunci. Avem o crimă misterioasă care s-a petrecut când ei erau în liceu, iar povestea se dezvoltă încet acum, 10 ani mai târziu. Abia aştept ca oamenii să vadă şi asta, îmi place când ne întoarcem în acea perioadă.

O să avem şi imagini din trecut, cu extratereştrii pe planeta lor mamă?

Nu ne-am întors aşa mult. Avem scene din 1947 şi scene din liceu. Îi vedem în diverse ere. În episodul pilot, o să vedeţi aceste personaje şi când aveau şapte ani, deci ne jucăm cu vieţile lor întregi.

Ce ne poţi spune despre extratereştrii din „Roswell, New Mexico'?

Ce îmi place la nebunie la extratereştrii noştri este că, exact ca şi publicul, nici ei nu vor şti prea multe despre ei. În timp ce îşi descoperă propriile abilităţi şi îşi privesc propriul mister, învaţă odată cu publicul despre vieţile lor. În unele seriale S.F., eroii pot să facă orice şi sunt siguri pe puterile lor. Noi începem cam în acelaşi loc, însă suntem nevoiţi să ne întoarcem în punctul de plecare, pentru că aceşti oameni se ascund. Nu vor să-şi arate puterile, însă pe măsură ce misterul se dezvăluie, ajung într-un loc în care trebuie să facă din ce în ce mai mult. Îmi place asta.

De ce este acum momentul potrivit pentru a crea o nouă versiune a „Roswell'?

E o perioadă bună în care să spunem genul ăsta de poveste. Eu mai glumesc si spun că personajele din povestea noastră sunt imigranţii ilegali supremi. Vin dintr-un loc îndepărtat, dar vor acelaşi lucru ca şi restul lumii, şi anume să găsească dragoste, să îşi găsească o casă şi să se simtă în siguranţă.

În afară de cărţi şi serialul TV, ce alte referinţe vor vedea fanii S.F. în „Roswell, New Mexico'?

Suntem un serial Amblin, iar Amblin are o mulţime de poveşti cu extratereştri. Când mergem să creăm mici părţi ale poveştii, avem drame din care să ne inspirăm. Steven Spielberg e o sursă bună de inspiraţie. Avem „Întâlnire de gradul trei' şi „E.T. Extraterestrul'… Încercăm să creăm momente mici în stilul ăsta.

Care este publicul ţintă pentru „Roswell, New Mexico'?

Cred că o să fie foarte variat. Vor fi oameni care sunt curioşi. Care l-au iubit dinainte. Vor fi oameni care nu ştiu nimic despre el. Sunt foarte curios să văd ce vor veni oamenii şi pentru ce vor sta. E o combinaţie între „Friday Night Lights', Amblin şi crimă-mister. Pentru mine, sunt o mulţime de lucruri care îi pot atrage pe oameni la serial.

Cum e să filmezi un serial în New Mexico? E departe de Hollywood, deci producţia e probabil destul de izolată…

E izolată, dar cred că e locul perfect în care să ne spunem povestea. E atâta cer în Santa Fe, New Mexico. Serialul nostru este despre oameni care au venit din cer, deci cred că locul e perfect pentru asta. Serialul mai este şi unul contemplativ, iar deşertul are o calitate spirituală, care te îndeamnă să gândeşti.

Care sunt locaţiile principale folosite în serial?

Platourile de filmare de bază includ restaurantul în care lucrează Liz şi casa ei, aflată deasupra lui. Casa ei a fost locaţia principală atât în serialul original, cât şi în acesta, dar am construit şi un bar. Astea sunt locurile principale. Exact ca în viaţa mea, totul se reduce la mâncare şi băutură. Trebuie să adaug însă că avem şi exterioare. Practic, avem un platou de filmare care se află în jurul nostru, oriunde ne-am uita. Nu exagerez când spun că deşertul e cel mai mare platou de filmare al nostru. E superb.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare