; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

02_roswell_new_mexico_ep_01_003

INTERVIU. Nathan Dean Parsons: „Este surprinzător de uman să joci un extraterestru”

28 January 2019

Actorul Nathan Dean Parsons, cel care interpretează personajul Max în serialul „Roswell, New Mexico', ne-a vorbit despre producție și despre extraterestrul pe care-l joacă. Serialul este disponibil pe platforma HBO GO.

Ce poți să ne spui despre personajul tău din „Roswell, New Mexico'?

Max este loial; este loial familiei, lui Michael [Michael Vlamis] și Isobel [Lily Cowles] și, în cele din urmă, lui Liz [Jeanine Mason], când aceasta revine în viața lui. Și eu sunt la fel. Cred că e un aspect important de unde începi construcția întregii tale personalități.

Cum e să joci un extraterestru?

Este surprinzător de uman să joci un extraterestru; mai ales unul care arată ca un om. Un lucru interesant este faptul că există momente în viața noastră în care ne simțim străini sau înstrăinați – și nu contează de unde vii. În serial vorbim despre extratereștri care vin din spațiu, precum și despre imigranții ilegali care vin din sud și despre imigranții legali care vin din alte locuri. Vorbim despre toate. În fond, când joci un extraterestru, nu joci, de fapt, ceva extraterestru. Nu avem discuții între noi despre cât de ciudat și de străini ne simțim unii față de ceilalți. Din contră – încercăm să identificăm ce avem în comun. Și asta e distractiv. Până acum am avut parte de o călătorie minunată.

Ce poți să ne spui despre puterile lui Max în „Roswell, New Mexico'?

Puterile lui Max sunt grozave. Pot să vă spun asta. În fapt, nu cunoaștem amploarea puterilor sale; nu știm ce poate să facă. Știm că se poate întoarce din morți. E foarte cool. Pe parcurs, puterile sale vor continua să crească și vom vedea cât de departe poate merge cu ele.

Cât de mult îți place să lucrezi cu efecte speciale în serial?

A fost foarte distractiv. Am reușit să facem câteva efecte practice, care au fost super cool. În zilele noastre, multe dintre efecte sunt CGI, dar cred că vor arăta minunat. De asemenea, a fost foarte distractiv să fiu implicat în scenele de acțiune – am avut câteva secvențe de luptă și s-a tras chiar și cu arma.

Ce calități admiri cel mai mult la Max?

În primul rând loialitatea. El îi va pune mereu pe cei pe care îi iubește înainte de propriul său interes. Este ceva ce mă străduiesc să fac în viața mea – dar, în pielea lui Max, o fac aproape fără să gândesc. Scopul lui e să îi protejeze pe cei pe care îi iubește, dar cu ce costuri? De multe ori, el e cel care are de pierdut din asta. Cred că este o trăsătură foarte frumoasă. Aș fi vrut să existe mai mulți oameni așa de altruiști. Suntem din ce în ce mai egoiști, mai ales când vine vorba de social media. Suntem o societate egocentrică. Unul dintre lucrurile frumoase ce țin de serial este cât de important este pentru toată lumea să-i pună pe alții înainte de propriul interes și acesta este unul dintre motivele pentru care relația dintre Liz și Max e așa de dificilă – relația asta reprezintă o alegere egoistă. E atât de frumos și de tragic… am putea învăța cu toții ceva din asta.

Ce crezi că o să le placă cel mai mult fanilor?

Sunt foarte încântat că publicul va vedea aceste personaje ca adulți. În cărți – și în serialul anterior – erau adolescenți, iar dinamica dintre personaje, în liceu, este mult diferită de cea de după 10 ani de cumulat experiență de viață. Faptul că ajungem să reîntâlnim toate aceste personaje pe la 30 de ani conferă mult mai multă profunzime rolurilor și dinamicii dintre noi. Sper că oamenii se bucură de acest aspect la fel de mult pe cât ne-a plăcut nouă să jucăm.

Ai urmărit serialul original, 'Roswell'?

Nu m-am uitat la televizor când eram copil. În loc să stau în fața televizorului, mi s-a spus să ies afară și să mă joc. Când am primit rolul, am întrebat-o pe producătoarea executivă, Carina Adly MacKenzie, dacă ar trebui să mă uit la serial. Și ea mi-a spus că nu e cazul, că reinterpretăm povestea. Carina nu a vrut să fim influențați de jocul actorilor din serialul original.

Ai citit seria de cărți scrise de Melinda Metz, „Roswell High', în pregătirea rolului?

Am citit bucăți, dar nu tot. Dacă e cazul, Carina mă trimite la câte un pasaj. Dar cam atât.

Miezul povești constă în chimia dintre cei doi protagoniști. Cât de repde s-a manifestat chimia dintre tine și Jeanine Mason?

Am fost foarte norocos că am lucrat cu Jeanine cu câțiva ani în urmă la un serial creat de Amy Sherman-Palladino, „Bunheads'. Nu am ținut legătura după, dar în clipa în care ne-am revăzut, s-a reactivat și chimia, grație familiarității dintre noi. Unele dintre primele noastre scene au fost cele mari, epice, romantice și a fost distractiv să ne afundăm în ele. Jeanine este o actriță incredibilă și extrem de plăcută ca om.

Cum e să filmezi în New Mexico?

Locația este uimitoare. Nu am fi putut face acest serial în altă parte. De abia când am ajuns acolo am înțeles de ce atrage New Mexico atâta lume. Cerul este uimitor. Peisajele sunt uimitoare și sunt un adevărat personaj al serialului.

Cum a fost să filmezi pentru „Roswell, New Mexico', în comparație cu rolul făcut în icnonicul „True Blood'?

La „True Blood' am învățat foarte mult de la Stephen Moyer despre cum să ai grijă de o distribuție. Acum că sunt protagonist, sunt capabil să fac asta cu actorii mai tineri. Întotdeauna mă gândesc la lucrurile pe care mi le-a spus și la exemplul pe care l-a oferit celor mai puțin experimentați dintre noi. Îi voi fi pentru totdeauna recunoscător pentru această experiență. La fel ca în „True Blood', distribuția e mare. Evident, povestea se învârte în jurul lui Liz și Max – dar există o mulțime de alte personaje care completează acest mic oraș. Îmi place să lucrez cu fiecare dintre actorii care le interpretează.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare