; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Mihai Ghita (1)

INTERVIU. Mihai Ghiță: „Nu credeam că o să-mi fie atât de dor de oameni”

15 April 2020

De Paște, Mihai Ghiță (35 de ani) va putea fi văzut de două ori la Kanal D. Prima oară, în sâmbăta mare, de la ora 23.00, în direct, alături de Simona Pătruleasa, când va prezenta emisiunea specială „Stare de speranță'. Ulterior, în prima zi de Paște, de la 14.30, telespectatorii vor putea urmari o nouă ediție (înregistrată) a emisiunii sale „Asta-i România'. Între timp, Mihai ne-a povestit ce îi lipsește în această carantină impusă de pandemia cu coronavirus.

 

TVmania: Cum arăta programul tău înainte de carantină și cum arată acum?

Mihai Ghiță: Când am ales profesia de jurnalist, mi-am ales-o în cunoștință de cauză. Este mai mult decât o profesie, mai ales în această perioadă, este o datorie a noastră de a fi aici, de a vorbi oamenilor, de a le explica și de a le prezenta obeiectiv situația în care ne aflăm. Programul meu este la fel ca inainte, ce s-a schimbat este faptul că nu mai am mare parte din echipă lângă mine. Cei care acum lucrează de acasă. În plus, intervențiile cu invitații sunt toate de la distanță, pe skype. Prin tot ceea ce facem încercăm să fim acolo, în prima linie, și să nu ne abandonăm menirea de a informa corect oamenii.

Ce ai învățat pe timp de carantină și nu știai sau nu apucasei să faci înainte?

Nu credeam și nu știam ca o să-mi fie atât de dor de oameni. Am învățat să apreciez mai mult apropierea lor, să îmi dau seama că telefonul, uneori, trebuie lăsat deoparte și că nu este suficient pentru a ține relațiile cu cei dragi, cu prietenii, cu familia. Îmi sun mama prin apel video, îmi sun bunica, fratele, familia, prietenii, dar o sesiune de zoom video nu te ajuta să simți cu totul emoțiile unui om. Asta am învățat în această perioadă, că îmi este foarte dor de oameni.

Cum vor arăta Sărbătorile Pascale în casa ta?

Trebuie să înțelegem că acest sacrificiu pe care îl vom face ajută unui scop care este mult mai mare și mai important – de a fi sănătoși și de a ne reîntâlni și de a ne bucura unii de alții atunci când vremurile și timpurile ne vor vor permite. Voi fi singur de Paște, dar cu speranța că vom trece peste această perioadă și vom putea să ne bucurăm din nou de cei dragi.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare