; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

DIVA   Medicul Legist

INTERVIU EXCLUSIV. Serinda Swan („Medicul legist”): „Am asistat la o autopsie adevărată”

14 April 2019

Tvmania a fost pe platourile de filmare din Canada ale serialului „Medicul legist' („Coroner'), pe care Diva îl va difuza începând cu 14 aprilie, în fiecare duminică, de la ora 21.00.

Inspirată de seria de cărți de succes a britanicului M.R. Hall, „Coroner' producţie originală CBC,  spune, de-a lungul celor 8 episoade, povestea lui Dr. Jenny Cooper (Serinda Swan), un medic legist care investighează decese suspecte din Toronto.

Filmările serialului au avut loc în Toronto toamna trecută, iar redactorul TVmania a avut ocazia să fie prezent o zi întreagă pe platouri (aflate chiar în oraş), unde a stat de vorbă cu regizoarea Adrienne Mitchell („Bellevue', „Fetele Bombă,' Durham County'), producătoarea şi scenarista Morwyn Brebner („Ofiţeri începători, „Bellevue', „Păstrează speranţa'), cât şi cu actorii Serinda Swan (Jenny), Ehren Kassam (Ross, fiul lui Jenny) şi Lovell Adams-Gray (Dwayne Allen, un patolog tânăr și idealist care lucrează cu Jenny). Toţi trei ne-au povesit cât de mult s-au pregătit pentru rolurile lor: în timp ce Serinda (care a mai jucat în „Inhumans', „Ballers' şi „Pompierii din Chicago') a luat lecţii de la un medic legist adevărat şi chiar a participat la o autopsie, Ehren a învătat să înoate de la zero, personajul său fiind înotător profesionist, iar Lovell s-a documentat foarte mult din cărţi şi a stat în preajma unui patologist adevărat. Rezultatul a fost pe măsura pregătirii, regizoarea Adrienne Mitchell fiind mulţumită de tot efortul depus de aceştia, dar mai ales de calmul şi perseverenţa lor şi a celorlalţi actori din distribuţie (printre ei Roger Cross şi Eric Bruneau) atunci când o scenă necesita multe duble.   

Actriţa canadiană Serinda Swan (34 de ani) ne-a oferit şi un interviu, care a avut loc chiar pe platouri, într-o pauză de la filmări, şi pe care vă invităm să-l citiţi mai jos.

Tvmania: Ce te-a făcut să accepţi rolul?

Serinda Swan: În primul rând scenarista, Morwyn Brebner, eram de mult o fană de-a ei, şi nu în ultimul rând personajul. Jenny este în primul rând femeie şi după aceea medic legist. În plus îmi doream să ma reîntorc în Canada, ţara mea natală, şi să mai las un pic Los Angeles-ul.

Cum te-ai pregătig pentru rol?

Am făcut multă documentare înainte de a începe filmarile, am stat de vorbă cu un medic legist (tot femeie) din Toronto, am citit toate cărţile care au stat la baza serialului şi am asistat la o autopsie adevărată.

A fost greu să-i dai viaţă lui Jenny?

Nu a fost cu mult mai greu faţă de alte personaje pe care le-am interpretat în trecut. Mă bucur că Jenny este medic legist şi mă bucur că serialul arată detaliile vieţii ei private şi cum acestea îi afectează meseria. Pentru acest personaj am lucrat mai mult cu mentalul. Am învăţat, de exemplu, cum să am un atac de panică sau halucinaţii. Nu ştiam asta până acum. A fost un privilegiu pentru mine să fac introspecţii în acest persanaj. Atât de mult m-am implicat că ajunsesem să am seara acasă ticul ei de la gât. Mai mult, am învăţat atâtea lucruri despre corpul uman, dar şi despre relaţia cu moartea. Dar să ştiţi că a fost şi multă distracţie pe platouri.

Consideri ca faci multe sacrificii pentru personajele tale?

Depinde ce înţelegem prin aceste sacrificii. De exemplu, înainte de a juca în „Coroner', m-am ras în cap pentru un rol. Dacă pentru alte actriţe acest lucru ar fi părut o corvoadă pentru mine nu a fost. Până la urmă nu este despre noi actorii atunci când jucăm, ci despre personajele noastre. De aceea slăbim, ne îngrăşăm, ne tundem pentru ele.

Cum te-ai înţeles cu actorul Ehren Kassam, fiul tău in serial?

Ne-am distrat foarte tare la filmări, am avut o chimie puternică din primul moment. Scenele cu Ehren au fost preferetele mele. Jenny este o mamă tânără, iar intre ea şi fiul ei, Ross, de 17 ani există o dependenţă. De multe ori fac schimb de roluri, el e mama şi ea copilul.

Ştim că eşti implicată în campanii umanitare de foarte mulţi ani. De unde această latură a ta?

Am conştientizat ce înseamnă traficul de persoane când am fost în ţări precum Vietnam, Cambodgia şi Thailanda. Eu m-am născut într-o zonă geografică cu drepturi şi libertăţi şi, fiind actriţă, mi-am zis că pot alege între a rămâne pe un piedestal şi a fi adulată de fani sau a fi o platformă pentru mai mulţi oameni şi a putea trage un semnal de alarmă pentru lucrurile negative care se întâmplă. Să ştiţi că putem face asta în orice domeniu, indiferent de meseria pe care o avem.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare