; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Rodica Lazar_Fructul_oprit_Serial

INTERVIU EXCLUSIV. Rodica Lazăr („Fructul oprit”): „Este pentru a treia oară când joc un procuror”

18 April 2019

Actrița Rodica Lazăr este unul din noile, dar și ultime nume care s-au alăturat distribuției serialului „Fructul oprit'. Filmările acestuia ajung la final pe 26 aprilie, iar de ultimul episod al serialului ne vom bucura pe 16 iunie, la Antena 1. Până atunci, Rodica Lazăr a acceptat să vorbească cu TVMania și să ne dezvăluie ce a determinat-o să accepte rolul propus în cadrul serialului produs de Antena 1. 

 

TVMania: Ce te-a convins sa accepti personajul?

Rodica Lazăr: Sunt foarte puțini oameni în această echipă cu care nu am mai lucrat, fie că este vorba de colegii actori, fie că este vorba de colegii din celelalte departamente, așa că intrarea mea în acest proiect a fost ușoară. Am o relație veche și cordială cu Ruxandra Ion, deci totul a decurs firesc. <> este un serial cu succes la oameni, pe care îl fac niște oameni foarte faini, așa că nu pot decât să fiu foarte bucuroasă că fac parte din el.

Inainte sa primesti propunerea din partea Ruxandrei Ion ai urmarit serialul?

Cunoșteam proiectul, știam o parte din echipă , iar propunerea a venit într-un moment potrivit.

 

Ai invatat vreo lectie in urma participarii tale in serialul Fructul oprit?

Mi-am reamintit cât de diferit e ritmul în televiziune, cât de rapidă trebuie să fie viteza de reacție, de adaptare…

 

Ai mai jucat rolul unui procuror si in trecut, in cadrul seriei Valea muta. Ce a fost diferit, ori dificil in Fructul oprit?

Da, este pentru a treia oară când joc un procuror. După Valea Mută', am mai jucat un procuror în filmul lui Corneliu Porumboiu, care va avea premiera în acest an. Nu a fost nimic mai dificil aici, eram deja pregătită. M-am trezit chiar improvizând cu termeni pe care nu știam că îi știu.

 

 

Rodica Lazăr în serialul produs de HBO, „Valea mută'

 

In viata de zi cu zi, esti politistul bun sau politistul rau?

Și cel bun și cel rău, depinde de situație, dar cel mai des pe cel rău – am un copil de 11 ani, deci…

Ce rol ai accepta fara sa stai pe ganduri macar o secunda?

Un rol despre care cred că e foarte ofertant, sau un rol la cineva cu care am mai lucrat și în care am încredere.

Ne pierdem in detalii si de multe ori uitam esenta. Care sunt lucrurile care conteaza cu adevarat in viata pentru tine?

Copilul, sănătatea, meseria, prietenii, filmele, cărțile, muzica, să râzi, să călătorești…

Cred ca cel mai important capitol din viata ta se numeste Dora. De fiecare data povesti atat de frumos despre ea. Ce inseamna Dora pentru tine?

E greu de explicat. Totul. Cu cât crește și te pune la încercări mai dificile, cu atât mai limpede iți e legătura dintre tine și copil, modul esențial și definitiv în care e parte din tine.

Daca nu ai fi ales actoria, unde crezi ca ai fi fost astazi?

Nu am nici o idee. Poate aș fi fost jurnalist, nu știu. Nu într-un loc mai bun. Viața pe care o trăim e cea mai bună dintre vieți.

Ai spus intr-un interviu ca Am prieteni mai vechi si mai noi de care sunt mandra si ma laud cu asta. Daca ii am, trebuie sa fi facut ceva bine, ii merit, deci. E noroc sa te intalnesti cu oamenii care iti trebuiesc tie, in momentul ala al vietii.' Ai noroc la oameni?

Da. De altfel am mai spus și asta și cred în continuare că cel mai mare noroc al meu sunt oamenii pe care i-am întâlnit.

Ce proiecte profesionale ai in perioada urmatoare?

Încep repetiții pentru o nouă piesă la teatrul Bulandra și voi avea filmări despre care nu pot încă povesti.

Cum a fost colaborarea cu Andrei Serban pentru piesa de teatru Richard al III-lea?

Colaborarea mea de acum cu Andrei e rezultatul celorlalte colaborări ale noastre, la care se adaugă experiența pe care am acumulat-o între timp. A fost cea mai apropiată și caldă dintre întâlnirile noastre și poate de aceea rezultatul e acest spectacol care mi se pare unul foarte puternic, care ne-a solicitat foarte mult și fizic și mental, din care am ieșit toți mai puternici, mai experimentați…mai buni.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare