; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

George Buhnici

INTERVIU EXCLUSIV. George Buhnici: „Anul acesta nu ratăm nisipul și marea”

26 June 2019

George Buhnici, prezentatorul emisiunii „iLike IT', de la Pro TV a intrat în vacanță până la toamnă, atunci când se va întoarce pe micile ecrane cu un nou sezon. Până să ajungă la malul mării, vedeta Pro TV ne-a acordat un interviu și ne-a recomandat 3 aplicații utile pentru vacanța de vară.

 

Tocmai s-a mai încheiat un sezon „iLike IT' la Pro TV. Din tot ce ați prezentat sezonul acesta, ce ți-ai dori neapărat să ajungă la tine/ în casa ta? 

Cel mai mult îmi doresc inteligență artificială utilă. Am o mulțime de gadgeturi și senzori, dar îmi lipsește liantul dintre ele. Sunt multe lucruri pe care le fac acum manual și le doresc automatizate. Avem nevoie ca asistenții inteligenți să se maturizeze și să ne scape de muncile pe care nu avem chef să le mai facem. 

Poți să ne recomanzi 3 aplicații care ne pot face vacanțele/concediile mai ușoare? Dar un gadget care nu ar trebui să lipsească din bagaje?

Google Foto. Oricum facem poze cu telefonul in vacanță așa că hai să nu le mai pierdem. Google Foto oferă spațiu nelimitat pentru poze și le organizează automat după locurile unde călătorim.

TripAdvisor. Review-urile restaurantelor, atracțiilor, hotelurilor ne ajută să alegem mai bine. Când ne grăbim sau ne e foame nu e bine să alegem din impuls.

Apple Maps, Google Maps – aplicațiile suportă deja descărcarea hărților ca să le folosim și fără internet in roaming, fac trasee luând în calcul aglomerația sau te ajută să combini transportul in comun cu mersul pe jos.

BlaBlaCar e bonus. Poți călători prin toată Europa cu acest „ia-mă nene' modern și să cunoști localnici. Eu am traversat astfel Spania cu două surori care abia vorbeau engleză și am împărțit bancheta din spate cu cățelușa lor simpatică. Am ieșit super ieftin la preț, dar experiența a fost foarte faină.

Cât de des vin colegii din Pro TV sau prietenii să îți ceară sfaturi atunci când vor să își cumpere ceva din nou din acestă zonă?

Mă bucur de fiecare dată când le pot răspunde. Din fericire, am deja sute de clipuri cu review-uri așa că de cele mai multe ori întrebarea are un răspuns detaliat pe YouTube.

Dat fiind că emisiunea e în pauză, ai vreo perioadă în care faci „detox' de tehnologie? Ți se întâmplă să ai zile în care să renunți total la telefon/mail? 😊

O, da. Tot mai des. Ies în curte cu orele și îmi fac de lucru prin grădină. Mă relaxează maxim. In weekend caut liniștea asta. Am observat însă că oboseala mă păcălește și tind să folosesc un device pentru relaxare uneori. Nu rezist ușor tentației, dar mă tratez.

Ai o fetiță de 7 ani. Care sunt limitele atunci când vine vorba de expunerea ei la tehnologie?

Incercam să nu lucrăm cu limite. Ideal e să nu depășim jumătate de oră cu tableta pe zi. Avem școală, activități și jucării din plin, dar puțină tehnologie e la fel de necesară. Generația fetiței mele e digitală din naștere. Ar fi o greșeală să îi refuzi o unealtă pe care e mai bine să învețe devreme să o stăpânească pentru că va fi necesară în viața ei.

Ce planuri de vacanță ai? Ai ales destinațiile, bagajele sunt făcute?

Desigur. Știm sigur că anul acesta nu ratăm nisipul și marea. Facem castele de nisip, dormim mult și mâncăm pește .

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare