; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Chefi la cutite

INTERVIU EXCLUSIV: Ce gătesc de Paşte cei trei Chefi de la Antena 1, Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu şi Sorin Bontea

05 April 2018

Sezonul 5 al show-ului culinar „Chefi la cuţite' va începe la Antena 1 în a doua zi de Paşte, pe 9 aprilie. Motiv numai bun să-i întrebăm pe cei trei juraţi – Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu şi Sorin Bontea – cum se pregătesc de sărbătorile pascale, dar mai ales ce mâncăruri tradiţionale gătesc.

 

Florin Dumitrescu

 

Ce faci de Paște? 

Ca în fiecare an, voi fi acasă cu familia. Gătesc, vom petrece timp cu cele mici. Le învăţăm cât mai multe despre tradiţiile de Paști.

Vei avea timp să gătești ceva pentru familia ta?

Îmi voi face timp săgătesc cu şi pentru familia mea de Paști. Aşa cum i-am obişnuit la fiecare sărbătoare, apare câte o farfurie interesantă.

Ce mai fac fetițele tale?

Învăţăm să ne plimbăm cu motocicleta de jucărie şi aşteptăm să vină vara. Merg la grădi, unde fetele fac balet şi au început să vorbească doar engleza şi franceza pe acasă, nu prea mai ştiu româna.

 

Cătălin Scărlătescu

 

Ce faci de Paște? 

Deocamdată nu am planuri, dar sigur îl voi petrece alături de cei dragi. Mi-ar plăcea să-l petrec în Bucovina, pentru că sunt îndrăgostit de tradițiile din țara noastră. Am mai zis-o și o repet: sunt fascinat de tot ceea ce înseamnă România.

Vei avea timp să gătești ceva?

Nu rămâne ziua de Paște negătită de Scărlătescu! J Sigur că voi găti, așa cum o fac în fiecare an. Am rețete speciale pe care abia aștept să le pregătesc.

Care este mâncarea ta preferată de Paște?

Borșul de miel este preferatul meu și îl gătesc de fiecare dată de Paște. Mai am o rețetă specială de drob de la bunica, de la ea am moștenit multe rețete. Bunica a fost cea care mi-a răsfățat copilăria cu mâncăruri ce mi-au rămas în suflet. Mie mi se pare că dacă nu ai acest preparat pe masa de Paște, nu e sărbătoare. Îmi plac bucatele tradiționale gătite și asezonate corect, nu reinterpretate. Așa spunea bunica mea mereu, avea o deviză ,,nu te complica!'. 

 

Sorin Bontea

 

Ce faci de Paște?

Întotdeauna petrec în familie, acasă, alături de soția mea și de copii. Ne bucurăm de timpul liber și de momente de relaxare.

Vei avea timp să gătești ceva?

În fiecare an gătim împreună, sarcinile în bucătărie sunt împărțite, dar soția mea reușește să le îndeplinească pe majoritatea. Tot ea reușește de fiecare dată să mă facă să spun că am mâncat cele mai bune preparate de sărbătoare. Ca de obicei, cea mică este responsabilă cu desertul, la care se pricepe de minune. Mă surprinde câtă imaginație are și ce dulciuri bune face, astfel că și anul acesta rețetele dulci vor fi responsabilitatea ei.

Care este mâncarea ta preferată de Paște?

Sunt un adept al tradiției, de aceea prefer ca fiecare masă de sărbătoare, fie că vorbim de Paște sau Crăciun, să fie plină cu bucate tradiționale. Avem destul timp în restul anului să experimentăm. Așa că și anul acesta, de Paște, vom pune pe masă, ca de obicei, friptură de miel, ciorbă de miel, ouă roșii și cozonac. Nu va lipsi nici rețeta mea de drob cu multă ceapă și usturoi verde, preferata mea.

Ce mai fac copiii tăi?

Fata mea mai gătește dulciuri, dar nu aș sfătui-o să îmi urmeze drumul. Bucătăria este foarte grea, este o meserie în care faci multe sacrificii. Lucrezi de sărbători, de ziua ta, în vacanță, atunci când ceilalți sunt liberi, ai foarte mult de muncă. Nu este deloc ușor.

 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare