; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Virgil Iantu

INTERVIU EXCLUSIV. „Câștigă România!” s-a calificat printre cele mai bune formate internaționale și a intrat în finala Format Awards 2018

26 March 2018

Emisiunea „Câștigă România!', de la TVR 2, a lui Virgil Ianțu (47 de ani) a ajuns printre finaliștii concursului internațional de formate organizat de „C21 Media'.

„Câștigă România!' a depășit faza preselecțiilor, în care au fost analizate peste 290 de formate, rămânând între cele 50 care merg în finală. La categoria „Best Studio Based Gameshow Format', la care s-a calificat formatul se mai află: „The Wall' – de la NBC, „Cram' – de la Network Ten, „Sorry About That' – de la één (VRT), „Letterbox' – de la BBC Two. Virgil Ianțu ne-a răspuns la câteva întrebări despre nominalizare și despre noul sezon, al treilea, care e așteptat pe post.

 

„TVmania': Cum s-a ajuns la această nominalizare la International Format Awards?

Virgil Ianțu: Așa cum am ajuns și la celelalte recunoașteri locale și internaționale. De când am participat la EBU Berlin am observat interesul altor țări față de „Câștigă România!' și mă bucură că efortul nostru de a îmbunătăți formatul de la un sezon la altul se vede. Este o mare încântare pentru noi să fim apreciați atât în țară, cât și în afara ei, iar drept dovadă stau clasamentele internaționale de specialitate în care am ajuns atât de repede.

„TVmania': Vă gândeați că o să treceți peste primele „furci caudine' să ajungeți în finală?

Personal nu urmăresc succesul. Când plec la un drum, îmi propun doar ca lucrurile pe care le fac să fie la cel mai înalt nivel calitativ la care pot ajunge eu. Când efortul, creativitatea, sufletul și bucuria se întâlnesc, succesul este deja în tine, iar satisfacția rezultatelor este și mai mare.

„TVmania': Cu ce speranțe așteptați 7 aprilie, ziua în care vor fi anunțați câștigătorii International Format Awards?

Când ești într-o asemenea conjunctură, alături de o asemenea concurență, deja rezultatul este fabulos. Cred că ne vom mulțumi și cu un loc 1.

„TVmania': Veți fi la Cannes, la gala de premiere?

Deocamdată am luat bilete pentru intrarea Pangratti. E destinația unde ne găsiți în această perioadă foarte aglomerată.

„TVmania': Ce înseamnă pentru dvs. nominalizarea la International Format Awards?

Orice nominalizare internațională este un motiv de bucurie. Asta înseamnă că ai făcut un lucru bun, de calitate, care este apreciat. În Europa aceste foruri sunt extrem de exigente și, cu atât mai mult, trebuie să ne bucurăm, oricare ar fi rezultatul final. Să fii în primele 5 formate din Europa? Hai sa ne gândim puțin!

„TVmania': Și ce-ar însemna să câștigați trofeul? (Noi vă ținem pumnii! J)

Dacă nu îl câștigăm, vom spune că a fost un rezultat aranjat, iar dacă îl câștigăm vom spune că a fost un juriu foarte competent, cum rar am mai văzut. Bineînțeles că glumesc acum. Dacă vom câștiga, atunci înseamnă că vom munci și mai mult. Un asemenea rezultat, vine cu obligații pe măsură, adică ne va constrânge să dăm tot ce e mai bun din noi și să creștem acest format pe care îl iubim foarte mult.

„TVmania': Am înțeles că încă nu se știe când va fi pe post noul sezon. Dar se fac pregătiri măcar pentru un nou sezon?

Suntem în pregătiri pentru noul sezon, care vine cu noutăți în cadrul formatului. Sper să fie o surpriză frumoasă atât pentru concurenți, cât și pentru cei de acasă, cărora le mulțumim pentru că ne sunt alături și pentru că urmăresc cu interes emisiunea „Câștigă România!'.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare