; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Unikitty Key Art (Vertical)

INTERVIU. Cei doi producători ai animației „Unikitty”, Lynn Wang și Ed Skudder, ne-au povestit despre serial

12 March 2018

Din 26 martie, la Cartoon Network vine noua animație „Unikitty', în care vom fi părtași la noile aventuri ale simpaticei pisicuțe-unicorn pe care-am descoperit-o în filmul „Marea aventură LEGO'. Despre cum va fi desenul animat, ne-au spus chiar producătorii acestuia, Lynn Wang și Ed Skudder.

 

De ce ați ales să faceți un serial bazat pe povestea lui Unikitty?

Ed Skudder: Unikitty a fost un personaj remarcabil din filmul „Marea aventură LEGO'. Deși aparițiile sale în film nu au fost lungi, publicul s-a îndrăgostit de acest personaj și s-a creat o conexiune deosebită; la fel ni s-a întâmplat și nouă, ea a fost partea noastră preferată din film, așa că a fost simplu. Astfel am ajuns la concluzia că sunt mult mai multe lucruri de explorat alături de Unikitty, ea are o personalitate atât de complexă încât sunt atât de multe lucruri pe care am vrut să le explorăm. Serialul ne permite să aflăm cine este ea și în ce aventuri uimitoare se implică.

Cum ați descrie serialul?

Ed: Serialul se concentrează asupra personajului Unikitty care este prințesa noului regat „Regatul Unikitty'. Ea are un nou grup alcătuit din fratele ei mai mic, Puppycorn, prietena ei savantă, Dr. Fox, garda ei de corp, pe nume Hawkodile, și, prietenul încet, bătrân și plictisitor, Richard, care are grijă să curețe după toate aventurile lor uluitoare.

Lynn Wang: Fiecare poveste le implică pe aceste personaje, dar, pe lângă ele, în partea cealaltă a regatului se află Frown Town, locul unde trăiesc tipii duri: Maestrul Frown și Brock. Uneori ei fac parte din poveste, uneori nu. Dar, atunci când participă la acțiune, este amuzant să îi vezi cum interacționează cu Unikitty.

Ed: Aș descrie serialul ca pe niște petreceri de dans, îmbrățișări de grup, explozii, râsete și sclipici, sclipiciul și scânteile sunt foarte importante!

Care sunt temele centrale și mesajele cheie ale serialului?

Ed: Personajele au un set de teme universale. Ele trebuie să facă față unor teme precum: prietenia, pozitivitatea, consecvența și munca în echipă și, în același timp, sunt în căutare de distracție, aventuri și optimism! Este un serial foarte amuzant și pozitiv și cred că o mulțime de fani din întreaga lume se pot raporta la el.

Lynn: Câteva din lucrurile cheie pe care am vrea ca publicul să le ia de la acest serial sunt următoarele: orice ar fi, trebuie să gândim pozitiv, consecvența, munca în echipă și prietenia. Pe lângă aceste teme, distracția și aventura sunt alte teme importante. Toți se prețuiesc între ei, lucrează împreună și speră ca munca lor în echipă și consecvența să aibă un impact pozitiv asupra publicului.

Ajungem să cunoaștem o mulțime de personaje noi în acest serial – puteți să ne spuneți câteva cuvinte despre personajele principale? La care dintre trăsăturile lor se poate raporta publicul?

Ed: Puppycorn este un băiețel amuzant, el îndrăgește zilele de naștere, jocurile video, camioanele de jucărie și să alerge necontenit precum orice copil de vârsta lui. Băieții și fetele se pot raporta la el și el este, într-adevăr, omologul lui Unikitty. De asemenea, ea are o prietenă inteligentă numită Dr. Fox, ea este un om de știință, care se pricepe de minune la matematică, științe și la rezolvat probleme. Se bazează foarte mult pe logică, dar este și foarte curioasă și inventivă și cred că oamenii de peste tot se pot raporta la ea.

Lynn: De asemenea este Hawkodile, care este rezidentul dur. Cred că fiecare grup de prieteni are un prieten care are grijă de ceilalți. El este pregătit de acțiune, este loial, cool și are un arsenal de mișcări demne de un erou! Și mai este și Richard, șoferul lui Unikitty, care aduce calmul în grup, lui îi place să citească și să-i țină pe ceilalți cu picioarele pe pământ. El este imaginea paternă – mereu are grijă de oameni și face curățenie după prietenii săi dezordonați.

Cum este personalitatea lui Unikitty în serialul de televiziune?

Ed: Unikitty este o pisică foarte emoțională și ne place să ne jucăm cu aceste emoții. Atunci când se enervează, ea chiar se enervează, dar totuși se și supără, iar atunci când se supără, ea se face albastră și plânge foarte mult, sau când e extrem de fericită este precum un curcubeu, așa că emoțiile sale sunt de nota unsprezece.

Lynn: Exagerăm cu emoțiile sale pentru că așa ne imaginăm noi că simt cei mici în legătură cu emoțiile lor.

Ed: Partea întunecată a lui Unikitty e ceva ce a devenit un hot în „Marea aventruă LEGO' și acest aspect este de asemenea exploatat în serial.

Lynn: Am extins de la partea ei întunecată până la celealte emoții precum tristețea, jena și alte emoții la care ai putea să te gândești și am ajuns la o naturalețe minunată!

Ce tip de conducător este Unikitty?

Ed: Unul binevoitor! Este optimistă și pozitivă, ea încearcă să mențină fericirea în regatul său și, în același timp să fie și distractiv, bine poate prea distractiv!

Lynn: Asta este ceea ce ar spune majordomul ei, Richard – Cred că este foarte atrăgătoare, ea încearcă mereu să rămână pozitivă, încearcă să îi facă pe ceilalți fericiți și să se simtă bine, dar, bineînțeles, va da greș atunci când cineva va încerca să îi rănească prietenii, fratele mai mic, sau pe cineva pentru care ea are sentimente.

Poți să ne descrii Regatul Unikitty?

Lynn: Regatul Unikitty este o lume cu totul nouă, diferită de lumea din filmul LEGO. Este un univers ciudat, dar deschis, aici nu sunt regului și ne permitem să ne jucăm cu animația. De exemplu, vom putea demonta corpul personajelor și le putem trata ca pe niște piese LEGO.

Cu care dintre personaje crezi că va rezona cel mai bine publicul?

Ed: Unikitty – ea are cea mai mare și mai expresivă personalitate și acoperă atât de multe emoții. Este o pisică foarte emoțională și, de cele mai multe ori, este foarte optimistă, pozitivă și fericită, dar își poate pierde rapid cumpătul dacă cineva se ia de prietenii săi sau încearcă să o înlăture de la conducerea regatului. În același timp, poate fi foarte tristă și compătimitoare când se întâmplă ca prietenii ei să fie triști. Ea acoperă o gamă largă de emoții și cred că în acest personaj se află câte ceva pentru fiecare.

La ce personaj vă raportați cel mai bine?

Lynn: Aș spune Unikitty, dar aș spune că pentru amândoi este, de fapt, un mix între toate personajele. Poți lua calități le la fiecare personaj, dar, pentru mine, sigur este vorba de Unikitty.

Ed: Cred că Puppycorn, dar atunci când este foarte dificil la serviciu, mă simt precum Richard, deci câte un pic din fiecare!

De unde vă inspirați?

Lynn: Cu siguranță ne inspirăm foarte mult din sursa originală, care este filmul „Marea aventură LEGO' – este un model grozav pentru noi.

Ed: Inspirația personală vine din vizionarea unei mulțimi de seriale de animație. Este un mix de animație americană și anime. Noi amândoi avem o mulțime de seriale animate preferate la care revenim. Mi-a plăcut foarte mult seria „Batman', pe care o urmăream în fiecare zi după școală.

Lynn: Întotdeauna mi-a plăcut foarte mult serialul „Sailor Moon'.

Poți să ne prezinți procesul de dezvoltare a serialului?

Ed: Eu și Lynn ne-am alăturat proiectului acum doi ani și jumătate. Am lucrat îndeaproape cu Aaron Horvath care este producător și lucrează momentan și pentru serialul „Haideți, tineri titani!'. Așa că am lucrat îndeaproape pentru construirea aspectului serialului. Eu și Lynn am realizat o mulțime de scenarii, am dezvoltat și scris universul, personajele și distribuția și am trasat liniile către care serialul trebuia să se îndrepte. A fost o perioadă foarte distractivă din procesul de realizare a serialului!

Cum a fost procesul creativ?

Ed: Durează câteva luni producția fiecărui episod. Avem o echipă compusă din aproximativ patruzeci de persoane care lucrează pentru fiecare episod. De asemenea, colaborăm și cu o companie de animație din Filipine, așa că este vorba de o echipă mare în întreaga lume! Producem o mulțime de episoade împreună.

Lynn: Avem patru regizori în echipă și fiecare se ocupă de trei episoade simultan, așa că fiecare lucrăm în acest proces la diferite nivele.

De ce ați ales animația 2D și nu 3D?

Ed: A fost decizia la care am ajuns în timpul procesului de dezvoltare. „Marea aventură LEGO' arată uimitor în 3D, dar animația 2D ne-a permis să explorăm mai mult personalitatea lui Unikitty, decât am reușit să vedem în film. Suntem încântați să arătăm publicului cât de amuzantă poate fi Unikitty într-o manieră mult mai animată și exagerată.

Lynn: În 2D, putem să ne jucăm mai mult în ceea ce privește stilul și putem exagera expresiile personajelor și să împingem acțiunea dincolo de ceea ce ar permite animația 3D. Totodată, așa putem vedea cum arată LEGO în universul 2D.

Ed: Așteptăm cu nerăbdare ca publicul să vadă acest serial!

Care este cel mai bun lucru în realizarea acestui serial?

Lynn: Explorarea tuturor spațiilor din Regatul Unikitty e ca și cum ai explora o plajă nouă sau chiar spațiul cosmic.

Ed: Am mers în locuri noi și am cunoscut o mulțime de personaje pe care le-am explorat, descoperind acest univers și aceste personaje a fost un lucru foarte amuzant. Am lucrat alături de o mulțime de artiști talentați și a fost uimitor să vezi ideile lor și modul cum cu toții putem lucra în echipă pentru a realiza ceva ce este amuzant, luminos și distractiv pe cât posibil.

Care a fost cea mai provocatoare parte în realizarea serialului „Unikitty'?

Ed: Cea mai mare provocarea a fost să ne dăm seama cum putem folosi animația 2D astfel încât universul LEGO să fie atrăgător. Ne-am distrat copios pe parcursul acestui proces, dar a fost dificil să ne dăm seama câte detalii trebuie folosite și cât de mult se pot mișca personajele, dar cred că soluția cu care a venit echipa noastră face totul foarte original și distractiv de urmărit.

Lynn: În ceea ce mă privește, cu toții am venit cu o mulțime de idei diferite și cred că partea cea mai dificilă a fost să găsim o idee centrală pe care să o spunem în unsprezece minute.

Care sunt argumentele pro și contra pentru a realiza episoade mai scurte?

Lynn: Unul dintre aspectele pozitive atunci când vine vorba de concentrarea pe un segment mai scurt este faptul te poți concentra mai întâi pe comedie și poți folosi glume pentru a face totul mult mai dinamic și de impact.

Care sunt planurile voastre pe termen lung pentru acest serial?

Lynn: Cu siguranță vrem să explorăm mai multe. Serialul a acoperit deja câteva locuri uimitoare și deosebilte din regatul lui Unikitty. Am introdus o mulțime de personaje noi, inclusiv pe tipii cei răi: maestrul Frown și colegul său de cameră, Brock, dar suntem încântați să extindem această lume și acest arsenal de personaje și să vedem unde ne pot purta aventurile lor zburdalnice.

 

Lynn Wang – Producător

Lynn Wang a absolvit Universitatea Penn State și lucrează în animație de aproximativ un deceniu, a lucrat pentru companii ca Walt Disney Television Animation, Nickelodeon, Cartoon Network, Fox, MTV, Mondo Media și multe altele. După ce s-a alăturat companiei Six Point Harness ca animator, ea a realizat și co-produs serialul „Dogsnack', care a devenit rapid un hit în mediul online și care atras peste 2.5 millioane de vizualizări. Mai târziu, a lucrat ca designer de personaje în cadrul Disney XD pentru serialul „Prințesa Stea contra Forțelor Răului' înainte de a deveni Director de Creație Animată la GoldieBlox Inc. Momentan este Producător pentru animația „Unikitty', realizată în studiourile Warner Bros. care va avea premiera la Cartoon Network din 26 martie.

 

Ed Skudder – Producător

Ed Skudder lucrează în animație și divertisment de mai bine de 15 ani în proiecte care au inclus atât filme, producții de televiziune, reclame, videoclipuri muzicale, seriale online și scurtmetraje. În 2010, a creat și co-produs serialul online „Dick Figures', care a fost pentru o perioadă îndelungată serialul animat numărul unul de pe YouTube, cu peste un miliard de vizualizări. Pe parcursul sezonului cinci, a regizat și a scris scenariul pentru filmul „Dick Figures The Movie', care a câștigat peste 300,000 de dolari pe Kickstarter, doborând recordul în ceea ce privește proiectele de animație. De atunci, a lucrat pentru seriale ca „Pickle & Peanut', „Haideți, tineri titani!' și a fost Director de Creație Animată la GoldieBlox Inc. Acum este Producătorul serialului „Unikitty' realizat în studiourile Warner Bros. Animation, serial ce va fi difuzat la Cartoon Network.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare