; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Antonio Pasarelli

INTERVIU. Bucătarul Antonio Passarelli, de la TV Paprika, ne-a explicat cum se face piața

28 September 2017

De luni până vineri, de la 21.30, vedem la TV Paprika noua emisiune a lui Antonio Passarelli, „La piață cu Antonio Passarelli' . „TV Satelit' a stat de vorbă cu simpaticul bucătar despre cum se face piața și a aflat că Antonio Passarelli (58 de ani) poate pleca la piață cu o idee și se poate întoarce cu o… nevastă!

 

„TV Satelit': Când ați filmat „La piață cu Antonio Passarelli'?

Antonio Passarelli: Când se murea de cald pe stradă… La Arad erau 44 de grade și eu trebuia să par proaspăt și fresh, a fost ceva… Am filmat undeva la începutul lui iulie. O parte dintre filmări au avut loc în Ungaria, tot ce se vede în studio. Am filmat la Origo Studios, unde e bestial! Și o parte s-a filmat între București, Arad și Timișoara… Am ales locațiile acestea pentru că nu este ușor să obții aprobare pentru filmări oriunde. Aveam nevoie de locații unde puteam să avem pile, ha, ha ha!!!

Ați avut un scenariu sau vorbele le-ați avut dumneavoastră?

Scenariu a existat, dar vorbele sunt întotdeauna ale mele… Este foarte greu de lucrat cu mine după un scenariu. Scenariul ți-l face strada, lumea pe care o întâlnești, oamenii.

Vă place să faceți piața?

Îmi place enorm, îmi plac culorile, îmi plac mirosurile, îmi plac oamenii, îmi place tot!

Cum faceți piața pentru ce vă trebuie acasă?

De mai multe ori, în timpul săptămânii. Îmi place să am întotdeauna produse proaspete, urăsc roșiile, ardeii, castraveții și legumele ținute în frigider, li se schimbă gustul. Îmi place când au încă miros de țară, când miros a pământ, a efortul oamenilor care le-au cules.

Negociați sau dați cât cere omul?

De ce? Nu negociez niciodată. Agricultura și producția artizanală alimentară, în general, mi se par meserii foarte dure, grele și făcute pe bani puțini. Ați încercat să vă duceți la cules de cartofi manual? Și la cules de roșii? Sau mai bine de vinete? Să vedeți cum vă simțiți după… Eu încerc să cumpăr întotdeauna de la producători direcți, să pot să îl răsplătesc pe om pentru plăcerea alimentară pe care mi-o dă.

Vă uitați mai întâi prin toată piața sau luați primul lucru pe care vă cad ochii?

Nu, în primul rând dau o raită generală, de ansamblu, apoi vine partea de alegere… Și produsele trebuie să îmi vorbească, neapărat trebuie să-mi vorbească…

Știți dinainte să ajungeți în piață ce o să gătiți sau vă decideți pe loc?

Mă duc în piață cu o idee, dar de multe ori mă întorc acasă cu altceva. Îmi place mult să ascult vocea alimentelor. Bucătăria mea este simplă, dar încerc întotdeauna să o fac foarte gustoasă și sănătoasă, iar asta se poate realiza numai prin complicitatea ingredientelor protivite. Când nu ai ingrediente potrivite și încerci să faci un mare preparat este ca și cum ai vrea să faci neapărat dragoste cu o persoană care nu este potrivită pentru tine. Nu iese…!!

Vă recunoaște lumea în piață?

Îmi place că mă recunosc de la toate emisiunile în care am apărut, iar în ultima vreme lumea vorbește tot mai mult de TV Paprika. Poate s-au săturat să se uite la tâmpeniile politice de pe alte canale?

Vă amintiți o întâmplare amuzantă din piață?

Da… La Arad, aproape mi-am găsit nevasta… Era cam prea machiată, cam „brili brili' (adică poate băuse o bere în plus), cam timpurie (nu îmi place să spun bătrână, avea în jur de 70 de ani, sau așa arăta), îmbrăcată foarte sexy, în roșu… Dar nu s-a legat. Doar am cumpărat niște roșii de la ea…

Sunt diferite piețele românești de cele străine?

Fiecare localitate în lumea asta are diferențele ei, dictate de obiceiuri, de cultura alimentară, de mulți factori. Ar fi oribil să fie toate piețele la fel. Și, dacă vă uitați bine, nici în România, nici în București sunt toate la fel. Mie cea care îmi place cel mai mult este cea de la Obor.

După „La piață cu Antonio Passarelli', mai aveți vreun proiect de televiziune?

Am câteva în minte, nu m-am apucat pe scris, dar am trei proiecte. Astă vară am lucrat așa de mult, încât nu am avut timp de scris. Singurul lucru pe care vi-l pot spune este că toate trei proiectele au același numitor comun: bucătăria simplă, sănătoasă și cu ingrediente de pe teritoriul nostru. Cred că România este una dintre puținele nații unde bucătăria locală este ignorată (în afară de sarmale și ciolan sau ciorbă de burtă și mititei). Iar mie îmi place enorm să fac cum sa face în Italia, adică să valorific produsele din teritoriul românesc. Este adevărat, ele nu sunt multe, ca în alte țări, dar totuși cred că se pot realiza destule cu ele. Mi-e foarte greu să înțeleg anumite mode alimentare, pentru că despre modă este vorba: eu sunt un om pe care ce e la modă nu îl interesează exagerat de mult, îmi place mai mult substanța.

 

„La piață cu Antonio Passarelli' are 10 episoade și se va termina pe 7 octombrie, când pe același post vor începe versiunile cehă și maghiară ale show-ului. De la ora 10.00, intră „Marketa la piaţă', în care Marketa Hrubesova vrea să ne convingă să prindem gustul cumpărăturilor de la piețari. Apoi, de la 10.30, Dóra Havas face același lucru printre tarabele din Ungaria, în „Dóra la piaţă'.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare