; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Raluca arvat

INTERVIUL ALTFEL. Raluca Arvat: „Am schimbat meseria de jurnalist cu cea de mamă full-time şi a fost extraordinar”

07 November 2016

Prezentatoarea „Telejurnalului' de la TVR 2 continuă să se uite cu plăcere la meciurile de fotbal, chiar dacă nu mai prezintă „Ştirile din sport'. Raluca (41 de ani) spune că i-ar plăcea să scrie cărţi pentru copii, însă până una-alta ne-a zis un banc simpatic despre ardeleni. 

 

Săptămâna asta te-a uimit la TV… „Mă uimeşte zi de zi ce se întâmplă în România. Cu bune şi mai puţin bune'.

 

Ultima emisiune TV la care ai nimerit zappând şi te-a prins imediat a fost… „Un desen animat cu Tom şi Jerry', pentru că „sunt desenele animate pe care le iubesc de când eram copil şi le puteam vedea doar sâmbăta şi duminica dimineaţa, pentru că doar atunci erau difuzate de TVR, în cele două ore de program matinal'.

 

Cel mai trăsnit personaj TV al momentului ţi se pare… „Mihai Bobonete'…, pentru că… „este foarte spontan şi plin de umor'.

 

Cel mai recent ai dat search pe Google la… „Sinuzită, căci mă chinuie de vreo trei săptămâni'.

 

Plăcerea ta vinovată la TV… „Sunt meciurile de fotbal'.

 

Cel mai interesant aspect al job-ului tău este… „Că fac mereu ceva nou, pentru că ştirile, fie că sunt generaliste, fie că sunt de sport, tratează subiecte sau aspecte noi'.

 

Cel mai mult îi respecţi în TV pe… „Reporteri, fără implicarea şi munca lor nu ar exista ştirile, nu am putea fi informaţi'.

 

Gadgetul la care nu poţi renunţa este… „Cel de care nu m-am despărţit nici acum, telefonul mobil'.

 

Din primul tău salariu, ţi-ai cumpărat… „O pereche de jeanși'.

 

Dacă de mâine ar trebui să-ţi schimbi meseria, te-ai apuca de… „Am schimbat meseria de jurnalist cu cea de mamă full-time pentru un an şi jumătate şi e extraordinar, meseria de mamă e foarte frumoasă şi aduce multe satisfacţii în fiecare zi'.

 

Tu cui i-ai da un Oscar într-o zi? „Chiar trebuie să-l daaaauuu? Nu pot să-l ţin eu? Măcar o lună? :)'.

 

Ultima glumă bună pe care ai auzit-o este… „E un banc cu ardeleni, pe care trebuie să vi-l spun şi vouă: „Badea Ion ieşise în curtea casei să facă puţină curăţenie şi vede un melc pe prispă şi începe el să se gândească: no, amu, ce să fac eu cu melcu ista mic? Să-l las aici pe prispă, că e mai curat, sau să-l duc în curte şi să-l las pe iarbă? Şi se tot frământa badea Ion şi se tot gândea şi se tot răzgândea până ce melcu a plecat de pe prispă'.

 

Când chiuleai… „Jucam cărţi într-o cofetarie de lângă liceu. „66' e un joc care e foarte întâlnit la Braşov, care se joacă în perechi, aşa că aveam perechi bine stabilite pe care nu le schimbam. Doar că nu eram toţi chiulangii din aceeaşi clasă. Aşa că trebuia să fugim de la ore mai des'.

 

În şcoală, mergeai des la olimpiada de… „Matematică şi geografie, în fiecare an. La geografie am ajuns chiar la faza naţională'.

 

Profesorul tău preferat a fost… „Cireşel Dumitrescu, din timpul liceului', pentru că „ştia că predă limba română într-un liceu de mate-info şi avea alocate doar două ore de română pe săptămână. Aşa că nu ne chinuia cu comentarii stufoase, ci ne-a învăţat că cel mai important este să ştim să vorbim corect în română şi să citim cărţile care ne plac'.

 

Părinţii tăi nu ştiu nici acum că în copilărie… „Mergeam cu bicicleta pe unde ei îmi spuseseră să nu mă duc că e departe de casă, dar atunci nu era traficul de acum, aşa că eram în siguranţă oriunde'.

 

Locul tău preferat din Bucureşti este… „Parcul Herăstrău', pentru că… „îmi aduce aminte de Braşov, unde e multă verdeaţă.'

 

Cel mai frumos răsărit l-ai prins în… „Bucureşti, în perioada în care îl alăptam pe Tudorică şi mă trezea foarte devreme'.

 

Ce te ţine trează noaptea? „Tot Tudorică! Dar are şi nopţi când mă trezeşte o singură dată'.

 

Dacă ai juca şi ai câştiga la Loto, cu banii ai… „Păi stai să câştig întâi şi îţi spun după aceea'.

 

Ultimul lucru spontan pe care l-ai făcut a fost… „Când împreună cu colega Stela Popa le-am dat unor puştoaice tricourile pe care le-am purtat la emisiunea penru lansarea grilei de la TVR 2 (când am fost handbaliste măcar cu tricoul). Am plecat în geci acasă'.

 

Eşti cel mai mândră de… „Băieţelul meu, Tudor'.

 

Viaţa e prea scurtă ca să nu… „Să te bucuri de ea în fiecare zi, să o trăieşti cu drag şi pasiune'.

 

Cartea pe care ţi-ai fi dorit s-o fi scris tu este… „Deocamdată îmi place să fiu cititoare, când va veni, dacă va veni, momentul să mă fac şi scriitoare, mi-ar plăcea să scriu cărţi pentru copii. Îmi aduc aminte cu mare drag cum „devoram' „Cireşarii' şi „Winnetou''.

 

 

CV ALTFEL

Şi-a început cariera de jurnalist în 1994, la un ziar braşovean.

În iulie 2000 a plecat de la Pro TV Braşov, unde prezenta ştiri, la Bucureşti, unde a prezentat timp de 14 ani „Ştirile din sport'.

În aprilie 2015 a devenit mămica unui băiețel pe nume Tudor Alexandru.

Când a aflat că va avea un băieţel, Raluca a fost entuziasmată. „Chiar mă amuzam cu iubitul meu, Bogdan, că suntem norocoși că vom avea băiețel, pentru ca n-o să ne «fure» nimeni telecomanda când ne uităm la meciuri de handbal sau de fotbal', a zis Raluca la vremea aceea.

Îi place să danseze, să asculte muzică, să joace bowling şi să facă parasailing.

 

Alte articole:

Raluca Arvat, despre plecarea la TVR 2: „Îmi plac schimbările şi provocările'

Noua grilă TVR 2. Raluca Arvat (ex ProTV) prezintă Telejurnalul de la 19.00

TVR 1 are cinci emisiuni de ştiri în grilă

TVR se reorganizează editorial: cum arată noile grile de programe

Cătălin Ştefănescu, gazda unei noi emisiuni la TVR 2: „Un portret de secol'

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare