; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Allison Williams, despre ultimul sezon din serialul „Fetele” (HBO)

INTERVIU: Allison Williams, despre ultimul sezon din serialul „Fetele” (HBO)

14 February 2017

Fetele', serialul HBO lansat în 2012, ajunge la final anul acesta, în luna aprilie. Primul episod din sezonul VI (şi ultimul) a avut premiera, pe HBO România, pe 13 februarie (la ora 05:00 şi, în reluare, la ora 21:00).

Serialul „Fetele' (HBO) ajunge la final

Noile episoade (10 la număr) sunt programate în fiecare zi de luni. Serialul oferă o perspectivă amuzantă asupra încercărilor și rarelor victorii ale unui grup de fete din New York: Hannah (Lena Dunham), Marnie (Allison Williams), Jessa (Jemima Kirke) și Shoshanna (Zosia Mamet).

Trailer-ul sezonului 6:

Serialul este disponibil şi pe HBO GO. Cu ocazia ultimei serii, actriţa Allison Williams a povestit – într-un interviu care ne-a fost pus la dispoziţie de HBO – cum face faţă ideii că serialul se apropie de final, la ce nu va duce deloc dorul şi cum a fost să lucreze la un film, după atâţia ani pe TV.

 

Allison Williams, despre ultimul sezon din serialul „Fetele' (HBO)

Allison Williams, despre ultimul sezon din serialul „Fetele' (HBO)

 

„Fetele' a fost o parte importantă din viețile și carierele noastre timp de 6 ani. Cum faci față ideii că serialul se apropie de final?

Allison Williams: Nu mi-am dat încă voie să mă gândesc la asta. A fost foarte ciudat, să-mi iau la revedere de la tot. Mi-am strâns lucrurile, ceea ce a fost oribil și trist, după care Lena și-a strâns lucrurile, iar apoi serialul s-a terminat. Aia a fost. Iar asta a fost pur și simplu… bizar. Cred că nu o să procesez ce s-a întâmplat până la vară, poate, când corpurile noastre vor simți că e timpul să ne întoarcem la muncă, însă calendarele vor spune „Nu. Nu ai nimic programat. Ai timp liber'. Nu știu cum e viața mea fără „Fetele' și, din punctul ăsta de vedere, e puțin înfricoșător. Dar sunt încântată că am această perioadă liberă și că pot lucra de una singură.

 

La începutul acestui sezon, Marnie trece prin foarte multe…

Când nu i se întâmplă asta? O să spun însă că până la sfârșitul sezonului o să aflăm că o să fie bine. Nu știm detalii, dar nu cred că ar fi în stilul acestui serial, să schițăm exact ce urmează să se întâmple. Lena e destul de serioasă cât să le viziteze din nou pe aceste fete peste 10 ani și o să se gândească în ce direcție o ia totul.

 

A fost ciudat să o interpretezi pe Marnie, a cărei viață personală e atât de dezordonată, în condițiile în care erai proaspăt căsătorită și într-un punct mult mai stabil al vieții?

Da, în viața mea personală, îmi place să fie plictisitor. Sunt cel mai mare fan al stabilității și plictiselii. Am avut mica mea versiune a instabilității și nebuniei: colegiul. În decembrie, după ce am absolvit colegiul, l-am întâlnit pe Ricky (Van Veen, soţul ei – n.r.), când încă așteptam să aflăm dacă episodul-pilot fusese ales. Mi-am zis „La naiba, asta s-a întâmplat mai devreme decât crezusem', dar de atunci am fost împreună.

 

Ce ai învățat de la Marnie?

Cred că este atât de curajoasă. Nu a văzut niciodată un microfon la care nu a vrut să vorbească. Are un curaj pe care eu nu știu dacă l-aș avea. Este o apărătoare neînfricată a oamenilor și lucrurilor pe care le iubește și, 99% din timp, când e nevoie, e acolo. Am învățat mult din asta.

 

De ce o să-ți fie dor de ea?

O să-mi fie dor de naivitatea ei. Simt că e puțin în urma mea când vine vorba de situațiile la care a fost expusă. Am trăit alte situații, lumea mea e mai mare decât a ei, dar a fost oarecum drăguț faptul că ea are o experiență de viață așa limitată din care să se inspire. Sunt multe lucruri pe care nu le-a văzut, sunt multe lucruri la care nu trebuie să se gândească când vorbește. E foarte privilegiată și limitată. Este o ușurare să trăiești acolo, pentru că, atunci când lucrurile o iau razna, lumea ei e destul de simplă. O să-mi fie dor de luxul de a avea atât de mult timp să cunosc pe cineva. Să fac cunoștință unui public cu cineva. Tocmai am făcut primul meu film („Get Out' – n.r.) și nu știam cum o să mă simt, să creez un personaj și să-l prezint publicului atât de repede. Practic, ai 10 – 15 minute ca să oferi publicului o idee despre cine e cineva, înainte să înceapă acțiunea cu adevărat. Sunt obișnuită să am 5 ani la dispoziție pentru asta.

 

Există ceva ce te bucuri că lași în urmă?

Apartamentul lui Marnie. Sută la sută. Era atât de mic. Când sunt 20 de oameni acolo cu tot cu echipament, e ca și cum toți fac sex cu tine. Toată lumea este foarte aproape. Nu o să-mi fie dor de asta. Nu o să-mi fie dor să nu știu ce urmează să se întâmple cu o persoană la care țin atât de mult. A fost un sentiment foarte ciudat. La început, obișnuiam să pun o mulțime de întrebări, după care mi-am dat seama că acele răspunsuri nu erau permanente. Mă axam pe o explicație, după care aceasta se schimba, și dintr-odată trebuia să mă reorientez complet.

 

Dac-ar exista șansa să o întâlnești din nou peste 10 ani, ai vrea să o joci din nou pe Marnie?

Cu siguranță. Abia aștept. Sper că o să bea destulă apă și că o să aibă grijă de ea. Eu nu beau destulă apă, deci sunt sigură că nici ea n-o face. Lena mi-a spus că nu beau destulă apă și ea n-o să mai fie lângă mine tot timpul ca să-mi reamintească asta. I-am zis că urăsc apa, la care ea a spus „Ştiu, e atât de plictisitoare, dar atât de mulți oameni nu au acces la apă curată, așa că bea-o și fii recunoscătoare'.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Alte articole:  Lena Dunham, în lacrimi, anunță finalul filmărilor la „Fetele'

Lena Dunham se va lăsa de actorie după serialul „Fetele' („Girls')?

Serialul „Fetele' / „Girls', sezonul 3, din 1 martie la HBO

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare