Homepage  / Telenovele

„Inimă sălbatică”, versiunea cu Aracely Arambula, se vede la Acasă Gold. Detalii inedite de la filmări

„Inimă sălbatică”, versiunea cu Aracely Arambula, se vede la Acasă Gold. Detalii inedite de la filmări
11

de Ruxandra Dinca,

Acasă Gold le face o bucurie amatorilor de telenovele clasice. Postul redifuzează „Inimă sălbatică”, versiunea din 2009, cu Aracely Arambula în dublu rol. Programul de difuzare.

„Inimă sălbatică”, versiunea cu Aracely Arambula, se vede la Acasă Gold. Programul de difuzare

Deși a generat mare vâlvă la momentul lansării și a fost realizată cu o atenție specială, această versiune de „Inimă sălbatică”, în original „Corazon salvaje”, nu a avut succesul scontat. Comparată cu varianta legendară din 1993, cu regretații Edith Gonzalez și Eduardo Palomo, pluz Ana Colchero și Ariel Lopez Padilla în rolurile principale, telenovela mai nouă a ieșit pe minus la toate capitolele. 

Scenariul ecranizează romanul omonim, lansat în 1957, al lui Caridad Bravo Adams, roman care a inspirat nu mai puţin de opt producţii sud-americane – două filme şi șase telenovele. Telenovela din 2009 este cea mai recentă adaptare și are 135 de episoade, pe care Acasă Gold le va difuza zilnic, de la ora 16.00.

Care este povestea din „Inimă sălbatică”

Acţiunea din „Inimă sălbatică” este plasată în Mexicul secolului al XIX-lea. Tânăra aristocrată Maria del Rosario (Laura Flores) şi pescarul Juan de Dios (Osvaldo Rios) nu pot să dea curs iubirii dintre ei din cauza diferenţelor sociale. În cele din urmă, idila lor ajunge la urechile lui Rodrigo (Enrique Rocha), un bărbat puternic şi influent, care îl trimite pe Juan la închisoare, iar pe Maria o izolează la o fermă. 

Însă tânăra apucă să nască un băiat, care este luat în grijă de sora sa, Leonarda (Helena Rojo). Mulţi ani mai târziu, fiul pescarului îşi schimbă numele în Juan del Diablo (Eduardo Yañez) şi jură să se răzbune pe Rodrigo. În schimb, când le cunoaşte pe fiicele acestuia, Aimee şi Regina (ambele interpretate de Aracely Arambula), se îndrăgosteşte de cea dintâi, o roșcată focoasă. 

Aimee însă ignoră dragostea și se căsătoreşte cu Renato (Cristian de la Fuente), care are bani și poate să-i ofere o viață îndestulată. Deși suferă din cauza trădării lui Aimee, Juan ajunge să se însoare cu Regina, sora total diferită a lui Aimee, cu intenţia de a-și duce la bun sfârșit răzbunarea. Însă trecerea timpului îl face să o vadă cu alţi ochi partenera sa, Regina, iar iubirea lor ajunge să fie mai puternică decât ura şi setea de răzbunare.

Extensii de păr pentru Eduardo Yañez

Dubul rol al gemenelor Aimee şi Regina a marcat întoarcerea la telenovele a actriţei Aracely Arámbula, după şase ani de absenţă. „Sunt foarte fericită şi emoţionată, pentru că mi-era foarte dor de telenovele, şi chiar îmi doream să fac una de epocă. Faptul că am şi două roluri, atât de diferite, este o binecuvântare, mă simt împlinită”, spunea atunci Arambula. 

Tot la lansare, Eduardo Yañez era comparat cu regretatul Eduardo Palomo (Juan del Diablo în telenovela din 1993), dar spunea că rolul său este complet diferit.

„Personajul meu este altfel. Ştiu că s-au făcut nenumărate comparaţii, dar pot să asigur publicul că în această telenovelă există multă pasiune, iubire şi multe scene senzuale”. Actorul mexican i-a dedicat rolul predecesorului său şi spunea chiar că s-a pregătit intens pentru a-l interpreta pe Juan del Diablo.

„Dacă şi înainte mă antrenam puternic, acum o fac dublu. Sunt înconjurat de experţi în arte marţiale, care mă ajută să-mi conturez mai bine personajul”. În afară de lecţii de scrimă şi antrenamentele în sala de forţă, actorul a mai fost nevoit să poarte şi extensii de păr. „Îmi este foarte greu atunci când dorm, pentru că mă doare capul, dar încep să mă obişnuiesc, pentru că acum fac parte din mine”, povestea atunci  Yañez.

Au construit o corabie adevărată

Telenovela „Inimă sălbatică” – care a fost distribuită în peste 60 de ţări şi a primit nouă nominalizări la TV y Novelas în 2010 – mizează pe decorurile impresionante, costumele spectaculoase şi lupte spectaculoase cu spada, însă nu lipsesc nici scenele fierbinţi. 

Filmările au fost realizate în Veracruz, iar producătorii au construit o corabie cu pânze în mărime naturală, pe care personajele principale au parte de tot felul de aventuri. 

Angelique Boyer și Elizabeth Gutierrez apar și ele

Dincolo de Aracely Arambula și Eduardo Yanez, telespectatorii români vor recunoaște mulți dintre actorii care apar în această versiune de la „Inimă sălbatică”.

Cristian de la Fuente, Helena Rojo, Laura Flores, regretatul Enrique Rocha (actorul, figură legendată în Mexic și un adevărat specialist al rolurilor negative, a murit pe 7 noiembrie 2021, la 81 de ani), Sebastián Zurita – pe toți i-am mai văzut în alte telenovele. 

Mai mult, două dintre cele mai admirate actrițe din Mexic apar în roluri secundare: este vorba de Angelique Boyer, aflată atunci încă la început de carieră, în rolul unei tinere țigănci, dar și Elizabeth Gutierrez, partenera de viață a lui William Levy – frumoasa o joacă pe Rosenda, o țărancă de la fermă.

Inima-salbatica-Yanez-Arambula-FuenteIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 11

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton