; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Shadow and Bone” începe la Netflix

Îndrăgitul serial Netflix „Shadow & Bone” va avea și sezonul doi

10 June 2021

După succesul impresionant înregistrat de primul său sezon, lansat pe 23 aprilie, serialul Netflix „Shadow & Bone' va avea parte de o continuare a poveștii inspirate de seria literară a lui Leigh Bardugo, scrie deadline.com. 

 

Ecranizare a cărților de mare succes scrise de Leigh Bardugo, serialul „Shadow & Bone' ne-a făcut cunoștință cu o serie de eroi suficient de puternici și înzestrați pentru a înfrunta însuși întunericul, materializat prin înspăimântătoarea Falie a Umbrei, un teritoriu populat de monstruoasele volcre. 

 

Netflix a ordonat al doilea sezon din serialul inspirat de universul Grisha, imaginat de scriitoarea Leigh Bardugo.  Scenariul va fi scris tot de Eric Heisserer, care l-a scris și pe cel pentru primul sezon, iar Shawn Levy („Stranger Things') va fi producător executiv. 

 

Decizia de continuare a poveștii vine ca urmare a succesului consistent de care s-a bucurat primul sezon al serialului. Potrivit Netflix, „Shadow & Bone' a fost urmărit de peste 55 de milioane de abonați în primele patru săptămâni de difuzare. Producția a ajuns în Top 10 în 93 de țări și s-a situat chiar pe locul întâi în 79 de țări, printre care Australia, Brazilia, Germania, Rusia, Spania, Africa de Sud și Statele Unite. 

 

Povestea din „Shadow and Bone' era plasată într-o lume devastată de război, unde modesta orfană Alina Starkov, care trăia ca simplu soldat, își descoperea o putere extraordinară ce putea fi cheia eliberării țării sale. Sub amenințarea monstruoasă a Faliei Umbrei, Alina era despărțită de tot ce cunoștea pentru a deveni parte a armatei de elită a soldaților Grisha, dotați cu puteri magice. Dar, în timp ce se antrena, ea avea să descopere că aliații aparenți îi pot fi dușmani și că nimic din această lume fastuoasă nu este ceea ce pare. 


În rolurile principale ale celui de-al doilea sezon îi vom revedea pe Jessie Mei Li (Alina Starkov), Archie Renaux (Malyen Oretsev), Freddy Carter (Kaz Brekker), Amita Suman (Inej), Kit Young (Jesper Fahey), Ben Barnes (generalul Kirigan), Danielle Galligan (Nina Zenik) și pe Calahan Skogman (Matthias Helvar). Toți actorii sunt pregătiți să-și reia rolurile, dar, ca de obicei, alte detalii despre poveste nu vom afla prea curând. 

 

Scriitoarea Leigh Bardugo, care este și în acest sezon producătorul executiv al serialului, a declarat: „Scriu deja de aproape zece ani despre universul Grisha, așa că sunt încântată că putem continua această aventură. Sunt atât de multe locuri pe care abia am apucat să le vizităm și abia aștept să vă fac cunoștință cu și mai mulți sfinți, soldați, hoți, ucigași, prinți și corsari care fac atât de amuzantă explorarea acestei lumi. Va fi o adevărată magie să vedem cum se extinde distribuția noastră atât de talentată'.

 

Leigh Bardugo a creat o serie literară de succes (tradusă și la noi) cu trilogia Grisha („Regatul umbrelor', „Regatul furtunilor', „Regatul luminilor'), apoi cu volumele „Banda celor șase ciori' și „Răzbunarea ciorilor', iar „Shadow And Bone' grupează eroii din ambele cicluri. 

 

Cărțile ei s-au vândut în peste 2,5 milioane de exemplare numai în limba engleză și au fost traduse până în prezent în 38 de limbi. După lansarea serialului Netflix, volumele trilogiei „Shadow and Bone', precum și „Banda celor șase ciori' și „Răzbunarea ciorilor' s-au întors pe listele bestseller-urilor din întreaga lume și au ocupat mai mult de o lună locul întâi din lista best-sellerurilor New York Times.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare