Homepage  / Advertorial

Indiana Jones Season & Comedy All-Stars: December’s Top Films on TV1000 Balkan

Indiana Jones Season & Comedy All-Stars: December’s Top Films on TV1000 Balkan

de Redactia Tvmania

Bucură-te de vacanța de iarnă, rămânând acasă și vizionând o serie de filme emblematice. Ca de obicei, te vom ajuta să faci o alegere excelentă.

Decembrie este o perioadă festivă, distractivă și relaxantă pentru a viziona filmele tale preferate împreună cu familia. Pentru această ocazie, TV1000 îți oferă ocazia de a vă bucura de aventuri palpitante în compania neînfricatului Indiana Jones, în primele patru părți ale seriei.

Un sezon de aventuri palpitante cu Indiana Jones

George Lucas și Steven Spielberg au început să lucreze la saga de aventuri a îndrăznețului arheolog la sfârșitul anilor 1970. Serialele anilor 1930 și ‘40 despre vânătorii de comori și filmele de acțiune despre Agentul 007 i-au inspirat. Indiana Jones este în esență același tip de personaj, dar fără gadgeturi.

Personajul a fost numit după câinele preferat al lui Lucas. Spielberg a respins numele de familie original Smith. În cele din urmă, au căzut de acord asupra unei variante a lui Jones.

Tom Selleck a fost aprobat pentru rolul Indiana Jones, dar actorul a refuzat din cauza filmărilor în seria „Private Investigator Magnum”. L-au invitat pe Harrison Ford, care lucrase anterior cu Lucas la „Războiul Stelelor”. Carismaticul Ford a reușit să creeze imaginea celui mai faimos arheolog din lume, care ne împodobește ecranele de peste 40 de ani. În plus, franciza l-a făcut unul dintre cei mai recunoscuți și cu cele mai mari încasări actori de la Hollywood.

În perioada 22-25 decembrie, la ora 22:00, urmăriți premierele a patru părți din aventurile curajosului arheolog.

Indiana Jones și căutătorii arcei pierdute (1981)

1936. Guvernul SUA îi dă arheologului și aventurierului neînfricat Indiana Jones o responsabilitate crucială – să caute Arca sacră. Însă, eroul nostru nu știe că nu este singurul interesat de descoperire.

Primul film a costat 18 milioane de dolari și a strâns aproape 390 de milioane de dolari la box office-ul mondial. Filmul a câștigat cinci premii Oscar.

Indiana Jones și templul morții (1984)

Filmul are loc în 1935 – cu un an înainte de evenimentele primului film. Arheologul curios Indiana Jones și echipa sa se găsesc în mijlocul munților Himalaya, undeva în India. Ei vor trebui să intre în templul zeiței morții și să lupte cu păgâni nemilosi.

Continuarea a fost mai spectaculoasă, mai dinamică și mai întunecată. Guvernul indian nu a permis filmarea, așa că filmul a fost filmat în America, Anglia, Sri Lanka și China.

Indiana Jones și ultima cruciadă (1989)

1938. Un om de afaceri bogat îi cere lui Indiana să-și găsească tatăl dispărut, care căuta legendarul Sfânt Graal. Indiciile îl conduc pe Indiana la Veneția și de acolo, în ghearele naziștilor, care caută și ei vasul sacru.

Acest film este favoritul multor fani, inclusiv al lui Steven Spielberg. Poate pentru că și-a cunoscut viitoarea nevastă, pe Kate Capshaw, pe platourile de filmare. Căsătoria lor durează de peste 30 de ani.

Indiana Jones și regatul craniului de cristal (2008)

Au trecut douăzeci de ani de la ultimele aventuri ale lui Indiana Jones. Este acum vremea Războiului Rece. Jones caută Craniul de Cristal, un artefact cu o capacitate magnetică uluitor de puternică. Armata sovietică este și ea de mult timp pe urmele acestui articol.

Pentru a recrea spiritul seriei anterioare de franciză, Steven Spielberg a evitat să folosească efectele computerizate moderne. Filmul a fost filmat pe bandă, nu cu o cameră digitală.

Al patrulea film din franciză a costat aproape 185 de milioane de dolari și a câștigat 786,6 milioane de dolari la box office. Șaizeci și cinci de milioane au fost plătite lui Harrison Ford, care a acceptat să joace pentru un procent din profit.

Al cincilea și ultimul capitol al epicei saga, intitulat „Indiana Jones și roata destinului”, a fost lansat în 2023. Actorul avea 79 de ani în timpul filmărilor și a făcut majoritatea cascadorilor.

„Am vrut să-l văd pe Indiana la sfârșitul carierei sale, la sfârșitul drumului pe care l-am stabilit împreună. Am vrut să mergem până la capăt”, a spus actorul într-un interviu.

Petrece sărbătorile de iarnă cu starurile comediei

Râsul și emoțiile pozitive te fac să te simți mai bine și mai plin de energie – este exact ceea ce ai nevoie în timpul sărbătorilor festive. În decembrie, TV1000 te răsfață cu comedii bune și divertisment ce abundă în vedete. Eroii filmelor privesc viața cu umor și optimism și sunt pregătiți să găsească o cale de ieșire din cele mai disperate și mai incredibile situații. Între 29 și 31 decembrie, urmărește comedii în fiecare zi, de la 18:30.

Kung Fu Panda (2008) și Kung Fu Panda 2 (2011)

Fermecătorul, dar stângaciul Po visează să devină maestru de kung fu și este hotărât să-și atingă scopul.

Celebrul comedian american Jack Black îi dă voce lui Panda Po, iar vedete de top precum Dustin Hoffman, Angelina Jolie, Gary Oldman, Jackie Chan și alții îl însoțesc.

Madagascar: Escape 2 Africa (2008)

În prima parte a filmului de animație, animalele preferate ale grădinii zoologice din New York se regăsesc în Madagascar. După ce au avut o vacanță minunată, își încep călătoria spre casă, doar pentru a găsi avionul forțat să aterizeze de urgență în Kenya, unde eroii dau peste alții ca ele.

Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimmer, Jada Pinkett Smith, Sacha Baron Cohen, Alec Baldwin – doar o parte dintre actorii celebri care au dat voce personajelor din filmul de animație.

Marea hoinăreală (2000)

Acest film urmărește trei condamnați evadați, care caută o comoară ascunsă, în timp ce un șerif îi urmărește fără încetare.

Primul film al lui Coen care îl are pe George Clooney. Actorul a acceptat să joace fără să citească măcar scenariul. Ulterior, Clooney a jucat în mai multe comedii ale celor doi.

Brokerii apocalipsei (2015)

Mai mulți analiști financiari de pe Wall Street, independent unul de celălalt, prezic venirea crizei economice mondiale în 2008 și decid să o valorifice.

Bazat pe evenimente reale, filmul a fost decorat cu patru premii Oscar, pentru Brad Pitt, Marisa Tomei, Melissa Leo și Christian Bale. Steve Carell și Ryan Gosling au fost și ei nominalizați la Oscar.

Petrecerea cârnaților (2016)

Într-un film de animație pentru adulți, un cârnat pe nume Frank și iubita lui Brenda, o chiflă hot dog, trec printr-o serie aventuri după ce evadează dintr-un supermarket.

Proiectul este condimentat cu trivialitate și s-a bucurat de participarea unor vedete de primă mână. Personajele au fost interpretate de Seth Rogen, Jonah Hill, Edward Norton, James Franco, Kristen Wiig, Salma Hayek și alții.

Zoolander (2001) and Zoolander 2 (2016)

O satiră în două părți, plină de spirit despre lumea showbiz-ului (2001 și 2016), ce urmărește aventurile improbabile ale lui Derek și Hansel, două modele masculine proaste, dar irezistibile.

Puține filme se potrivesc cu „Zoolander” în ceea ce privește distribuția plină de celebrități – Ben Stiller, Owen Wilson, Will Farrell, Milla Jovovich, Penélope Cruz, Vince Vaughn, David Duchovny, Natalie Portman, Benedict Cumberbatch și mulți alții! Filmul arată ca un documentar cu actori, modele și creatori de modă.

Dineu cu proști (2010)

Șeful unei firme de renume îi instruiește pe subalternul său, Tim, să aducă la cină un oaspete extraordinar. Promovarea lui va depinde de asta.

Filmul este intrigant, prezentând personaje excepționale și actori remarcabili. Steve Carell este personajul principal din film, iar Paul Rudd, Zach Galifianakis și mulți alți joacă alături de el.

Sus, în aer (2009)

Ryan Bingham este un dependent de muncă care călătorește prin țară concediind oameni. Este obișnuit cu zboruri, hoteluri și nicio viață personală. O întâlnire îl forțează să-și reconsidere obiectivele vieții.

George Clooney interpretează rolul principal în film. Partenerele lui de pe platou au fost Vera Farmiga și Anna Kendrick.

Fantastic Mr. Fox (2009)

Un desen animat strălucitor și plin de duh de la estetul Wes Anderson povestește despre o vulpe vicleană pe nume Mr. Fox și familia sa incomparabilă.

George Clooney, Meryl Streep, Bill Murray, William Dafoe, Michael Gambon și Owen Wilson, printre alți actori cunoscuți de la Hollywood, au fost invitați de regizor să dea voce personajelor.

Citește și arde (2008)

Memoriile unui fost analist CIA ajung în posesia lui Chad, un antrenor cam prost, și a iubitei lui. Ei cred în mod eronat că sunt documente esențiale, elaborează un plan ridicol de șantaj și încearcă să le vândă celui mai mare ofertant.

Actorii din film sunt fantastici. John Malkovich, Frances McDormand și Tilda Swinton sunt cu adevărat geniali. De asemenea, este imposibil să-ți iei ochii de la Brad Pitt și George Clooney. Să nu mai vorbim că este unul dintre filmele fraților Coen!

Foxcatcher (2014)

Bazată pe evenimente reale, povestea multimilionarului ciudat John Du Pont implică doi frați olimpici într-un conflict psihologic intens sub pretextul antrenamentului.

Deși filmul are un strop de comedie neagră, iar actori de comedie experimentați joacă rolurile principale, este o dramă biografică întunecată. Steve Carell, Channing Tatum și Mark Ruffalo au performanțe dramatice impresionante.

Urmărește aceste filme, și altele la fel de interesante, în decembrie la TV1000!

(P) Articol realizat în colaborare cu VIASAT WORLD LIMITED.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton