; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

I Daniel Blake

Independența Film aduce în România Palme d’Or și Grand Prix, Cannes 2016

24 May 2016

Festivalul Internațional de Film de la Cannes, ediția cu numărul 69 (11-22 mai) și-a anunțat în acest weekend câștigătorii.

I, Daniel Blake

I, Daniel Blake

Palme dOr-ul a fost obținut de regizorul britanic Ken Loach pentru „I, Daniel Blake', peliculă ce va ajunge și în cinematografele românești în această toamnă, distribuită de Independenţa Film.

Juste la fin du monde

Juste la fin du monde

„Juste la fin du monde' / „Its Only the End of the World' (regia: Xavier Dolan), un alt film din Competiția Oficială care va veni în curând și la noi, a primit Marele Premiu al Juriului (Grand Prix) și Premiul Juriului Ecumenic.

La Tortue Rouge

La Tortue Rouge

„La Tortue Rouge', o animație în regia lui Mikael Dudok DeWit, a luat Premiul special al juriului la secțiunea Un Certain Regard. Și acest film va putea fi văzut pe marile ecrane din România la finele acestui an.

De-a lungul timpul, Independența Film a adus de la Cannes peste 10 filme premiate cu Palme dOr.

Anul acesta, Juriul Festivalului a fost compus din opt membri: Arnaud Desplechin, Kirsten Dunst, Valeria Golino, Mads Mikkelsen, Laszlo Nemes, Vanessa Paradis, Katayoon Shahabi și Donald Sutherland, sub președinția lui George Miller. Acesta din urmă spunea la începerea festivalului: „Nu știm cum se vor desfășura lucrurile. Pentru mine, Palme d’Or va fi acordat unui film cu multă forță și un mare impact'. La conferința de presă organizată ieri după anunțarea premiilor, australianul George Miller a spus despre câștigătorul „I, Daniel Blake': „Filmul a fost absolut excelent. Filmele rezonează în suflete, în inimi, indiferent unde te afli'.

 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare