; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Închisoarea, ultima dintre „patimile” pe care Dan Diaconescu le are din cauza OTV

28 June 2010

Patimile lui Dan Diaconescu

Dan Diaconescu a ajuns în arest, pe 22 iunie, la cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care-l cercetează pentru şantajarea unui primar arădean. Nu este prima dată când patronul Televiziunii Poporului are probleme în cariera de jurnalist/mogul de presă. Postului OTV i-a fost suspendată licenţa în perioada septembrie 2002 – aprilie 2004, iar relansarea demarată în toamna anului trecut nu a avut efectele scontate.

Săptămâna trecută, ştirile despre arestarea lui Dan Diaconescu au concurat cu cele în care s-a vorbit despre reducerea pensiilor şi a salariilor. Patronul OTV şi clarvăzătorul Doru Pârv au fost mai întâi reţinuţi de procurorii DNA, sub acuzaţiile de şantaj şi ameninţare la adresa lui Ion Moţ, primarul comunei aradene Zărand, pentru ca apoi să fie arestaţi preventiv pe o durată de 29 de zile.

Dan Diaconescu a mai avut probleme cu autorităţile şi în trecut. În septembrie 2002, licenţa postului din Piaţa Romană a fost suspendată de CNA (condus la acea vreme de regretatul Ralu Filip) din cauza conţinutului. Membrii CNA considerau că postul de televiziune se face vinovat de încalcarea prevederilor articolului nr. 40 din Legea audiovizualului, referitor la interdicţia de difuzare a programelor ce conţin orice formă de incitare la ură pe considerente de rasă, religie sau sex, şi a Deciziei nr. 80, care face referire la respectarea demnităţii umane.

Iată ce spunea Dan Diaconescu la vremea respectivă, într-un interviul din TV Mania, din septembrie 2002, referitor la suspendarea licenţei:

„Nu s-a dorit existenţa OTV-ului încă de la proiectul lui. Ne-au închis abuziv postul, pe 11 mai 2001. A fost foarte uşor să câştigăm în instanţă şi să reintrăm în emisie, cum se va întâmpla şi acum'.

„După ce mi s-a întâmplat, n-o să fac niciodată altceva. Chit că înregistrez casete pe care le vând dimineaţa la tarabă!'(interviu dat revistei TVmania în septembrie 2002)

Dan Diaconescu revenea în eter în aprilie 2004. De atunci, OTV a fost adesea sancţionat de CNA din cauza conţinutului şi a declaraţiilor făcute de personajele pestriţe care s-au perindat prin studio, iar amenzile s-au ţinut lanţ. Însă cazuri ca al Elodiei (avocata de dispariţia căreia este suspectat fostul ei soţ, poliţistul Cristian Cioacă) şi al elevului Bogdan Costache (care s-a aruncat de la balconul profesoarei cu care avea o relaţie) au dus Televiziunea Poporului pe noi culmi de audienţă.

Au apărut personaje noi – Luis Lazarus, Ogică şi Magda Ciumac, ca să-i menţionăm pe cei mai populari. Moderatorii televizunilor comerciale cu tradiţie în România au început să copieze reţeta lui Dan Diaconescu. La început mai timid, fără să recunoască, pentru ca apoi să ajungă să-l considere şi să-l declare pe patronul OTV un vizionar în mass-media românească.

.

Citiţi textul integral în revistă.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare