; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Incepe nebunia!

27 July 2009

Liga I la fotbal propune microbistilor un nou sezon incins, care va fi condimentat, foarte probabil, de nenumarate scandaluri.

Dupa zvonuri de amanare, noul sezon al Ligii I se pune in miscare abrupt, la data fixata initial, cu o multime de meciuri-soc programate chiar din primele etape. Campioanele ultimelor doua editii, CFR Cluj si Unirea Urziceni, echipele care au dat semnalul luptei provinciei contra granzilor Capitalei, isi vor masura fortele pentru a doua oara in cateva zile. Dupa Supercupa Romaniei (meci desfasurat weekendul trecut, dupa inchiderea editiei), ardelenii si ialomitenii se vor duela si in prima etapa a noului campionat. Tot in prima runda se va da un alt duel incins prin definitie si traditie: Universitatea Craiova – Dinamo.

Obiective: titlul si banii
Ingredientelor traditionale ale campionatului romanesc de fotbal – valoarea relativa a jucatorilor, calitatea indoielnica a majoritatii partidelor, incidentele din stadioane si din afara lor, dar si nelipsitele certuri dintre conducatori – , li se mai adauga un altul: lipsa banilor. Cluburile se plang la unison de efectele crizei mondiale si de jugul instituit de catre institutiile fiscale. Patronii nu se mai bat cu pumnii in piept pentru “milioanele investite”, ci abordeaza la unison tema saraciei. Transferurile au fost putine si deloc spectaculoase, bugetele au intrat la apa, pregatirile s-au desfasurat “pe repede inainte” din lipsa de timp. Doar rivalitatile si apetenta pentru scandaluri a patronilor bolnavi dupa rating au ramas la cote neatinse. Pentru titlul de campioana se anunta o lupta deschisa intre cel putin cinci candidate – Unirea Urziceni, FC Timisoara, Dinamo, CFR Cluj si Steaua. Toate aceste cluburi viseaza la laurii de campioni, dar si la milioanele din Liga Campionilor. Banii nu vor fi primiti decat de viitoarea campioana, care se va califica direct in grupele Ligii Campionilor.

de Octavian Cojocaru

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare