Homepage  / Televiziune

Începe Liga 1! Sezonul 2023 – 2024 se deschide cu două derby-uri între bucureșteni și olteni

Începe Liga 1! Sezonul 2023 – 2024 se deschide cu două derby-uri între bucureșteni și olteni

de Tavi Cojocaru,

Un nou sezon al Superligii debutează la mijlocul lunii iulie. Și începe tare, cu două dueluri între rivale din București și Craiova. Dinamo, revenită în elită după un an, primește vizita celor de la CS Universitatea Craiova, iar FCU Craiova va juca acasă cu FCSB.

Hagi adoră „repatrierile”

Farul Constanța, gruparea care a „spart” monopolul de CFR Cluj pe titlu, e marea favorită și speră să poată rezista pe două fronturi: campionat și cupe europene. Hagi a mutat mult pe piața transferurilor. Brazilianul Rivaldinho, ultima oară la CSU Craiova, este cel mai important nume nou venit la campioană. De fapt, revenit. La fel ca Dussaut, Carnat și Vînă, alți jucători pe care „Regele” speră să-i pună iar pe picioare.

FCSB, mulți plecați, puțini veniți

FCSB, „specialista” locului 2 (de 7 ori în ultimii 8 ani!), s-a despărțit de mulți jucători în vară (I. Cristea, Oaidă, Tamm, Omrani, Sorescu, Nikolov, S. Șerban etc). Achizițiile cele mai importante sunt Djokovic, mijlocașul croat care în trecut a cucerit 4 titluri cu CFR Cluj, și Alexandru Băluță, fost și pe la CSU Craiova.

CFR Cluj, pe filiera italiană

CFR Cluj s-a despărțit de antrenorul Dan Petrescu (ajuns în Coreea de Sud) și l-a readus pe italianul Andrea Mandorlini, care a mai fost pe banca „feroviarilor” în sezonul 2009 – 2010. La capitolul achiziții, Philip Otele, de la UTA Arad, e cel mai tare nume.

CS Universitatea Craiova a avut aceeași strategie în „mercato”: mulți plecați (Vătăjelu, Vînă, Hanca, Rivaldinho, Mitrea, Martic etc), puțini veniți (cea mai tare e revenirea lui Alex Mitriță).

Rapid, o altă echipă care are obiectiv titlul, a adus mai mulți jucători care erau mai mult rezerve la rivale (I. Cristea și Oaidă, de la FCSB, Braun, de la CFR). O altă mutare interesantă este Cătălin Cîrjan, de la „tineretul” lui Arsenal Londra.

Acestea sunt marile favorite la titlu. Sepsi, FC Voluntari, Hermannstadt, Petrolul, „U” Cluj, FC Botoșani visează și ele măcar să intre în play-off. Toată lumea va sta cu ochii și pe Dinamo, revenită după un an de exil în liga secundă.

Sezonul 2023-2024 din SuperLiga României va debuta în weekendul 14-16 iulie 2023.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton