; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Eda Marcus 8

Începe Campionatul Mondial de Fotbal. Află aici ce pronosticuri are Eda Marcus!

14 June 2018

TVR 1 va difuza, între 14 iunie şi 15 iulie, Campionatul Mondial de Fotbal de la Moscova, motiv numai bun să aflăm de la prezentatoarea Jurnalului Sportiv, Eda Marcus, părereile ei despre acest eveniment, dar şi despre sport în general.

Pentru Eda Marcus (35 de ani), prezentatoarea Jurnalului Sportiv de la TVR 1, sportul a fost nelipsit în viaţa ei încă din copilărie.

„Am crescut într-o casă în care sportul a însemnat foarte mult. Tatăl meu a făcut în tinereţe volei de performanţă şi apoi a fost un jucător de tenis neprofesionist, dar extrem de îndrăgostit de acest sport. Am fost un copil care, de la o vârstă fragedă, a învăţat primii paşi în tenis, în schi sau patinaj. Şi chiar nu exista zi în care tatăl meu să nu aibă televizorul pornit, urmărind vreo competiţie sportivă. Era o mare plăcere să ascultăm comentariile regretatului Cristian Ţopescu, pe care mai târziu aveam să-l şi întâlnesc la TVR', ne-a povestit ea.

Eda a început colaborarea cu TVR-ul în urmă cu aproximativ 17 ani şi este mândră de faptul că a făcut mereu ce i-a plăcut cu adevărat: „Cariera mea în televizune a început în urmă cu aproape 20 de ani, făcând figuraţie la o emisiune muzicală. Mi-a plăcut enorm sa lucrez în televiziune şi, plecând de la bază, am reuşit, pas cu pas, să devin reporter, apoi redactor, realizator, prezentator şi moderator al emisiunilor TVR (n.r. – A prezentat în trecut „Tonomatul DP2', „Cerbul de Aur', „Gala umorului').

 

PRONOSTICURILE EDEI

 

Cu ce echipă ţii la acest Campionat Mondial de Fotbal?

Apreciez echipele Franţei, Spaniei sau Braziliei, fără să am însă o echipă preferată.

Ce echipe de fotbal crezi că vor ajunge departe în competiţie?

Aş vedea semifinalele cu Franţa, Spania, Brazilia şi Germania. Însă în sport am învăţat că elementul ,,neprevăzut' este mereu prezent şi că pot apărea şi surprize neaşteptate, chiar dacă la Campionatul Mondial de fotbal „se bat' cele mai ţări. Şi sunt convinsă că dincolo de prognoze, meciurile Campionatului Mondial transmise în direct şi în exclusivitate de TVR 1 vor aduce surprize pentru toţi fanii.

Care este jucătorul tău preferat?

Zlatan Ibrahimović. Şi chiar dacă, începând de anul acesta, joacă în SUA, unde fotbalul european nu este aşa de popular, va rămâne un nume mare în fotbalul mondial.

Care este personalitatea sportivă pe care o admiri cel mai mult?

Roger Federer. Cred că este cel mai mare tenisman de până acum. Un sportiv cu nişte calităţi excepţionale, un tip extrem de muncitor şi de modest. Şi cu un psihic de fier. Asta face, de cele mai multe ori, diferenţa între sportivi şi de cele mai multe ori contează mai mult decât calităţile atletice.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare