; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Încep Europenele de patinaj artistic

26 January 2011

Dacă în 2010, au câştigat aurul la trei probe, anul acesta, în cadrul Campionatelor Europene de patinaj artistic de la Berna, Elveţia, ruşii speră la o medalie doar la perechi.

.

Astăzi, 26 ianuarie, puteţi urmări programele scurte la dans şi la perechi atât pe TVR 2 de la 17.00, respectiv 21.20, cât şi pe Eurosport de la 15.30, respectiv 21.00. Joi, 27 ianuarie, se vor acorda primele medalii în proba de perechi, care va fi transmisă live pe TVR 2 de la 21.45 şi pe Eurosport de la 19.45.

.

1. Dintre cei care au urcat anul trecut pe prima treaptă a podiumului, doar la perechi au venit Yuko Kavaguti şi Alexander Smirnov la ediţia actuală la Berna, în Elveţia să-şi apere medalia. Germanii Aliona Savcenko şi Robin Szolkowy (dublu campioni mondiali) le sunt duşmani de temut, mai ales că au pregătit elemente tehnice cu un grad de dificultate ridicat. Ei vor cea de-a patra medalie de aur la Europene.

.

Federica Faiella şi Massimo Scali

Federica Faiella şi Massimo Scali

2. La dans, ruşii Oksana Domnina şi Maxim Şabalin nu vor fi prezenţi după ce, anul trecut, au adus acasă bronzul olimpic. De absenţa lor vor profita italienii Federica Faiella şi Massimo Scali şi fraţii englezi Sinead şi John Kerr. Noutatea acestor campionate europene constă în faptul că, la dans, nu vor mai exista trei probe (impus, orginial şi liber ales), ci doar două, ca la celelalte categorii: progamul scurt şi programul liber ales.

.

3. Evgheni Pluşenko, vicecampionul olimpic din 2010 şi campionul european en titre, ar fi vrut să concureze şi anul acesta, însă nu-l mai lasă Uniunea Internaţională de Patinaj. Aceasta i-a interzis, pe termen nelimitat, să participe la competiţiile sportive pentru că a susţinut, fără acordul ei, show-uri pe gheaţă. Pluşenko speră însă să poată participa la Olimpiada din 2014, care va avea loc chiar la el acasă în Rusia, la Soci.

Chiar şi în lipsa lui, proba masculină se anunţă incendiară. Francezul Brian Joubert vrea al patrulea titlu european din cariera sa. Doar că nu e singurul care aspiră la cea mai înaltă poziţie în clasament. Cehul Tomas Verner, belgianul Kevin van der Perren şi italianul Samuel Contesti vor acelaşi lucru. România îl va avea ca reprezentant pe Zoltan Kelemen.

.

4. Italienii speră la o medalie şi în cadrul probei feminine, unde Carolina Kostner va face tot posibilul să-şi apere medalia de aur obţinută anul trecut la Talin, în Estonia. Contracandidatele ei sunt Kiira Korpi, din Finlanda, şi Elene Gedevanişvili, din Georgia. Carolina Kostner a castigat de trei ori medalia de aur la Europene. Reprezentanta României la această probă este Sabina Măriuţă.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare