; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Pandemia COVID 19_KV

Începând cu luna aprilie, cele mai apreciate producții despre inginerie se întorc la Discovery Channel, alături de noile titluri din grilă

31 March 2020

Seria de emisiuni pe teme educaționale continuă: începând cu luna aprilie, cele mai apreciate producții despre inginerie se întorc la Discovery Channel, alături de noile titluri din grilă, printre care documentarul special despre coronavirus „Pandemia: COVID 19'. 

 

Astfel, fanii pasionați de structuri inginerești vor afla cum au fost ridicate unele dintre cele mai mari construcții din lume, precum stadionul Melbourne, podul din Hong Kong, uriaşul baraj hidroenergetic al Turciei sau iconicele și impresionantele clădiri istorice din lumea antică și medievală. Noul documentar special „Pandemia: COVID 19' analizează cea mai recentă ameninţare la adresa sănătăţii publice și explică evoluţia noului coronavirus de la apariţie până în prezent, dar și încercarea oamenilor de știință de a-l eradica.

 

Telespectatorii vor găsi răspunsuri pentru cele mai ambițioase întrebări urmărind emisiuni și documentare captivante:

 

  • Tehnologie extremă  (luni – vineri, ora 10:50) – Proiectele de inginerie din întreaga lume ajung să aibă proporţii şi ambiţii din ce în ce mai mari. An de an se proiectează şi se construiesc structuri care reuşesc să pună în umbră multe dintre lucrările trecutului. Pe planşetele arhitecţilor se află proiecte atât de uriaşe – nu numai ca dimensiuni, concept sau investiţii financiare, ci şi ca implicaţii sociale – încât aproape că întrec orice imaginaţie. Este greu să ne imaginăm gradul de fezabilitate al unor asemenea proiecte, ca să nu mai vorbim de detaliile tehnice necesare pentru realizarea lor. Emisiunea prezenintă câteva dintre cele mai ambiţioase planuri arhitecturale ale epocii noastre. 

 

  • Ingineriile istoriei (luni – vineri, ora 17:00) – Cum au fost construite cele mai grandioase și impozante clădiri din lumea antică și medievală? Această serie de documentare folosește animația computerizată pentru a dezvălui secretele din spatele construirii acestor structuri incredibile. Seria dezvăluie informații noi despre miturile și misterele din spatele civilizațiilor antice, precum și ale megastructurilor iconice pe care acestea le-au construit. 

 

  • Pandemia: COVID 19 (duminică, 5 aprilie, ora 21:00) – Folosind cele mai noi informații obținute de comunitatea medicală, experții explică de ce acest nou patogen, coronavirusul, e atât de periculos și ce pași se fac pentru a-l combate.

 

Din 1 aprilie, timp de o oră de luni până vineri, începând cu ora 10:50, respectiv ora 17:00, Discovery Channel îi invită pe telespectatori la un tur de culise în lumea complexă şi epuizantă a celor care au transformat proiecte inginerești îndrăznețe în realitate, în timp ce prima seară de duminică a lunii este rezervată găsirii răspunsurilor cu privire la declanșarea și răspândirea epidemiei de coronavirus.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare