; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Jack The Ripper

Încă o teorie despre Jack Spintecătorul: History difuzează în premieră seria „Un spintecător american la Londra”

05 September 2017

 Un nou documentar în serial, „Un spintecător american la Londra', va începe pe postul History, potrivit unui comunicat de presă.

Producția lansează o teorie cel puțin neașteptată: Jack Spintecătorul, misteriosul criminal în serie ce a ucis în Londra, în anii 1880, ar fi fost… american!

Protagonistului noului documentar ce are opt episoade este Jeff Mudgett, stră-strănepotul lui HH Holmes, cunoscut drept primul criminal în serie din SUA.

După 20 de ani de căutare a adevărului despre faimoasa sa rudă, Jeff, împreună cu fostul analist CIA Amaryllis Fox, reanalizează cele mai importante dovezi, pentru a elucida unul dintre cele mai semnificative cazuri nerezolvate din istoria criminalisticii. Pentru aceasta, protagoniştii vor apela la tehnologia modernă, ajungând chiar la metode extreme, cum ar fi exhumarea cadavrului lui Holmes.

Se crede că Herman Mudgett, alias HH Holmes, a ucis aproape 200 de oameni în SUA, la sfârşitul secolului XIX-lea. Considerat un escroc, oportunist, dar, în acelaşi timp, şi un geniu, Holmes a construit un hotel în Chicago, supranumit „Castelul Crimei', unde îşi atrăgea viitoarele victime. Clădirea a fost creată ca o „uzină a morţii', incluzând o cameră de gazare, o sală pentru disecţii, trape şi chiar un crematoriu, la subsol.

În aproximativ aceeaşi perioadă în care Holmes comitea aceste crime în Chicago, un asasin răspândea teroarea pe străzile Londrei, omorând cel puţin 5 persoane în cartierul Whitechapel. De fapt, crimele asociate cu Jack Spintecătorul fac parte dintr-o serie mai mare de asasinate frecvente din zona East End, care s-au desfăşurat în 1888, cunoscute drept crimele din Whitechapel.

Sezonul 1 din „Un spintecător american la Londra' va fi difuzat de History în fiecare marţi, de la ora 21.00, începând de azi, 5 septembrie.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare