; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Alejandro González Iñárritu

Inarritu se îndreaptă spre al doilea Oscar consecutiv

08 February 2016

Desemnat drept cel mai bun regizor de către sindicatul regizorilor americani, la gala DGA Awards 2016, Alejandro Gonzalez Inarritu a devenit, mai mult ca oricând, favorit la Oscarul pentru regie, cu noul său film, „The Revenant'.

Alejandro González Iñárritu

Are deja un Oscar pentru regie, luat anul trecut cu pelicula „Birdman', dacă anul acesta ar primi iarăși statueta, pentru „The Revenant', ar intra în clubul select al regizorilor care au două Oscaruri consecutive, din care mai fac parte numai trei cineaști: Lewis Milestone în 1929 și 1930 („Two Arabian Knights' și „All Quiet on the Western Front'), John Ford în 1940 și 1941 („The Grapes of Wrath' și „How Green Was My Valley') și Joseph L. Mankiewicz în 1950 și 1951 („A Letter to Three Wives' și „All About Eve').

Șansele sale de a lua Oscarul sunt destul de mari, având în vedere faptul că, în ultimii zece ani, votul de la Directors Guild of America și de la Oscar nu a fost la fel decât în 2013 când Ben Affleck a lua premiul sindicatului pentru „Argo', dar nu a luat și Oscarul.

Oricum, așteptăm confirmarea pe 28 februarie, când are loc Gala Premiilor Oscar.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare