; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Inapoi la “Cap si pajura”

26 May 2008

Dupa o pauza de peste un an, Cristian Tudor Popescu ii da din nou replica lui Emil Hurezeanu la “Cap si pajura”, pe Realitatea TV. Implicarea lui Sorin Ovidiu Vantu, patronul Realitatii, in jocurile politice de atunci, l-a determinat pe C.T. Popescu sa renunte la dezbatere. De ce s-a razgandit? Ca “simplu gazetar”, dupa ce mandatul sau la conducerea Clubului Roman de Presa a luat sfarsit, Popescu spune ca implicarea politica a patronului nu il mai priveste, decat daca ar afecta realizarea talkshow-ului, fapt nemaiintalnit in primii sai trei ani de existenta. Insa dincolo de aceasta discutie, Popescu subliniaza un aspect care ii priveste pe toti gazetarii – jurnalismul fuge pe net!

Acum mai mult de un an ati intrerupt relatiile contractuale cu Realitatea din cauza declaratiilor cu implicatii politice ale patronului Sorin Ovidiu Vantu. Ce v-a determinat sa reveniti?
La inceputul lui 2007 eram directorul ziarului Gandul si presedinte al Clubului Roman de Presa. Am considerat ca, avand aceste functii, nu pot mentine relatii contractuale cu Realitatea TV in conditiile declaratiilor politice ale domnului Sorin Ovidiu Vantu. Acum sunt simplu gazetar la “Gandul” si implicarea politica a patronului Realitatii TV nu ma mai priveste decat in masura in care ar afecta emisiunea “Cap si Pajura”.

In ce conditii credeti ca realizarea emisiunii ar putea fi afectata?
In nici o conditie, caci daca s-ar intampla asa, as renunta imediat la emisiune. Dar in cei aproape trei ani cat am realizat “Cap si Pajura” impreuna cu Emil Hurezeanu, nimeni nu ne-a deranjat, deci nu am motive sa cred ca va fi altfel de-acum inainte.

Ce alte subiecte in afara de politica veti lua in discutie alaturi de Emil Hurezeanu?
Cele pe care le va impune viata.

Ati avut ocazia sa urmariti campania electorala ca simplu telespectator? Cum credeti ca a fost aceasta reprezentata la televizor?
Discutia politica sau administrativa nu mai este considerata suficienta pentru a face rating. Candidatii au devenit pretexte pentru desfasurari de tip show, ca sa nu zic balci.

Ati renuntat la functia de director al ziarului “Gandul” la inceputul acestui an. V-ati gandit la o colaborare cu alt ziar?
Sunt senior editor la “Gandul” si deocamdata nu doresc sa parasesc acest ziar.

Cum vedeti acum piata TV de la noi, la prima colaborare cu un post dupa pauza pe care ati luat-o?
Deplorabila. Multa hahaiala, balci, vorbarie, idei putine, teatru prost. Asa cum a fugit in anii ’60 din cinematograf si s-a dus in televiziune, acum jurnalismul fuge din televiziune si se duce pe net.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare