; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Victor Dochia si Parintele Necula4

În Săptămâna Patimilor, TVR 1 va difuza cele mai importante evenimente religioase

13 April 2020

În Săptămâna Patimilor, telespectatorii TVR 1 văd ediţii speciale Universul credinţei, incluzând seria de interviuri Paşi spre Înviere, realizată de Andrei Victor Dochia cu Părintele Constantin Necula în Ierusalim și transmisiunea în direct a Slujbei de Înviere de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti.

În fiecare zi a Săptămânii Mari, de luni până sâmbătă, de la ora 13.30, precum şi în duminică, de la 11.30, TVR 1 va difuza, sub genericul emisiunii Universul credinţei, seria de interviuri Paşi spre Înviere. Vom afla despre semnificația fiecărei zile din Săptămâna Patimilor din interviurile pe care jurnalistul TVR Andrei Victor Dochia le-a realizat cu Părintele Profesor Constantin Necula în Ţara Sfântă, la Ierusalim. Filmările au fost făcute în Grădina Ghetsimani, pe Drumul Crucii, Golgota, Catedrala Sfântului Mormânt (locul răstingnirii şi Învierii lui Iisus) etc.

Vineri, pe 17 aprilie, de la ora 18.00, la TVR 1, telespectatorii pot urmări în direct de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti slujba Prohodului Domnului, tot în cadrul unei ediţii speciale a emisiunii Universul Credinţei.
De Înviere suntem împreună. Pe 18 aprilie, începând cu ora 23.00, sub același titlu, Universul credinţei, jurnaliștii Victor Dochia și Cristian Tabără intră în direct cu români din țară și din străinătate, preoți și credincioși de pretutindeni, care vor povesti felul în care sărbătoresc Învierea Domnului. TVR 1 va transmite în direct Slujba Învierii oficiată de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

„În fiecare an, de Paşti, Dumnezeu face cea mai frumoasă şi impresionantă minune a zilelor noastre: ne trimite la Ierusalim lumina caldă a Învierii sale. În acest an, 2020, de Paşte, a venit momentul să aprindem noi lumina sfântă în sufletele, în inimile, în casele noastre. Fiecare scânteie a rugăciunilor noastre sincere, a faptelor bune făcute celor apropiaţi mai ales în această perioadă extrem de dificilă, va străluci pe chipurile noastre şi va aprinde în casele tuturor lumina Învierii. Să avem speranţă şi să ne reamintim că deşi erau închişi în casă de frica iudeilor, apostolilor li s-a arătat Hristos cel înviat. În noaptea sfântă, să ne împreunăm mâinile la rugăciune, să aprindem candele, lumânările noastre şi să cântăm, cu toată bucuria şi nădejdea, Hristos a înviat!', ne îndeamnă Victor Dochia.

Duminică dimineață, între orele 7.00 și 9.00 o nouă ediție specială Universul Credinței aduce cele mai importante evenimente religioase din țară și străinătate, iar la ora 12.00, tot la TVR 1, asistăm la Slujba celei de-a Doua Învieri, oficiată la Catedrala Patriarhală, comentată în direct de jurnalistul Corneliu Vlad Matache.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare