; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

În Săptămâna Luminată, Digi24 spune „Poveştile credinţei”

02 May 2013

În Săptămâna Luminată, de luni până vineri, în edițiile speciale ale programelor de știri, vor fi difuzate reportaje filmate în întreaga țară de către reporterii Digi24.

Slujba de Înviere va fi transmisă, în direct, de la Catedrala Ortodoxă din Sf. Gheorghe, de la Patriarhia Română şi de la malul mării.

Sâmbătă și duminică Digi24 spune povești emoționante ale credinței românilor. Invitați precum Tudor Gheorghe, Andrei Pleşu, Florina Cercel, Madeleine Voicu sau Andra își spun propriile povești ale credinței, in cadrul ediţiilor speciale ale emisiunilor Digi24.

SÂMBĂTĂ

Într-un interviu-eveniment acordat Iulianei Ciugulea, care va fi difuzat sâmbătă, 4 mai, de la ora 20.10,  marele artist român Tudor Gheorghe vorbește despre Sărbătorile Pascale şi spiritul românesc de altădată, despre lucrurile în care mai crede,  şi despre cum îl ajută arta sa să meargă, întotdeauna, mai departe.

La Digicult, sâmbătă, de la 14.30, Florina Cercel povesteşte un moment  absolut emoţionant al copilăriei sale, amintire ce o leagă pe viaţă de sărbătoarea Paştelui. Este vorba despre eliberarea din închisoare a tatălui său, închis de comunişti pentru că era angajat în armata regală şi eliberat după un an şi jumătate, în a treia zi de Paşte.

Emisiunea celor mici, Jurnal pentru copii',  are şi ea o surpriză pregătită pentru duminica Paştelui. Micul reporter Miruna o va avea invitată pe îndrăgita interpretă Andra.

DUMINICĂ

Începând cu ora 13.30, in ziua de Paște,  la Tinereţe fără bătrâneţe', un alt mare artist român, Cristi Minculescu va vorbi despre un moment greu al vieţii sale, dar şi despre un om special care i-a salvat viaţa, medicul timişorean Dorel Săndesc. Într-o zi plină de semnificaţii, Cristi Minculescu a ales să-şi îndrepte gândul către o persoană foarte importantă pentru el şi să-i spună povestea la emisiunea Digi24.

Ca-n filme' vine, duminica, de la 16.20 cu o ediţie specială dedicată producţiilor ce au ca temă pierderea credinţei. Filmele, mai vechi sau mai noi, vor fi comentate şi analizate de mari nume ale cinematografiei româneşti: Cristi Puiu, Clara Vodă, Laurenţiu Damian, alături de alţi regizori şi actori ai tinerei generaţii.

Iar Bonton, emisiunea despre civilizaţie şi respect pentru valori şi tradiţie, prezinta, la rândul ei, o poveste şi un personaj altfel:  Madeleine Voicu, soţia unuia dintre cei mai valoroşi violonişti români – Ion Voicu. Născută şi crescută într-o familie în care buna cuviinţă, respectul, educaţia şi onoarea erau valori esenţiale, doamna Voicu este una dintre puţinele reprezentante ale vechii aristocraţii. Amintirile minunate din copilarie, legate de modul în care familia ei se bucura de cea mai importantă sărbătoare a creştinătăţii, duminică, de la ora 17.30, la Bonton.

Emisiunea de reportaj a Digi24, Din|Interior' are şi ea un invitat de marcă şi o temă pe măsura. Căci nu des îl poţi asculta de cunoscutul om de cultură Andrei Pleşu vorbind cu patos despre băutura care îi răcorea pe vremuri pe români şi care a dispărut încet, în ultimii ani: tradiţionala bragă.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare