; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Blockbuster low res

În perioada 4 – 8 mai, va avea loc Festivalul Internațional de Film de la Buzău

14 April 2016

Șase lungmetraje se întrec pentru trofeul Long BUZZ al BUZZ CEE, festivalul internațional de film de la Buzău dedicat cinematografiei din Europa Centrală și de Sud-Est, care va avea loc în perioada 4 – 8 mai, la Buzău.

„Blockbuster'

„Blockbuster'

Filmele vin din Austria – „Blockbuster – A Life in Moving Pictures' (2015), Rusia – „Celestial Camel' (2016), Bulgaria – „Snow' (2015), Germania – „Sin & Illy Still Alive' (Germania, 2014), Polonia – „The Story of a Woman' (2015). „03.ByPass' (2016), în regia lui Nap Toader, este singurul film românesc din competiția de lungmetraj.

Juriul competiției de lungmetraj a BUZZ CEE este compus din: Dan Chișu, regizor și producător, România, Igor Cobileanski, regizor, Republica Moldova și Maya Vitkova, regizor, producător și scenarist, Bulgaria.

„Sin & Illy Still Alive'

„Sin & Illy Still Alive'

BUZZ CEE este un festival internațional de film dedicat regiunii Europa Centrală și de Sud-Est, inclusiv Grecia și Turcia. Festivalul își propune să promoveze producții de calitate din țările din regiune și să aducă la Buzău filme care ajung rareori pe marile ecrane din România, oferind publicului posibilitatea să intre în contact cu cinematografia central și sud-est europeană.

Proiecțiile vor avea loc timp de cinci zile în trei locații centrale din orașul Buzău: Cinema Dacia 3D, sala Teatrului George Ciprian și Sala Consiliului Județean Buzău.

Poster BUZZ CEE

Intrarea la toate filmele din cadrul festivalului va fi liberă.

BUZZ CEE, Festivalul Internațional de Film Buzău, este organizat de Asociația CulturALL, în parteneriat cu Consiliul Județean Buzău, Primăria Buzău și Consiliul Local Buzău și susținut de TVSat 2002, Teatrul George Ciprian Buzău, SCDVV Pietroasa și Cinelab România.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare