; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

In numele echipei

02 April 2007

Francesco Totti inseamna acum pentru AS Roma, echipa-fanion a capitalei Italiei, ceea ce inseamna Colosseum-ul pentru “Caput mundi”. “Cavalerul” se potriveste perfect cu imaginea pe care o are “la Citta Eterna”.

A venit la AS Roma in 1989, pe cand avea 13 ani. A fost nu numai o optiune personala, dar si una de familie. Nascut si crescut in Roma, Francesco a impresionat din prima clipa prin talentul si entuziasmul cu care a jucat fotbal, iar prima mare oferta a venit din Nord, de la bogatul AC Milan. Banii n-au luat mintile si sufletul unor romani veritabili, precum parintii micutului fotbalist. Fiorella Totti, mama lui Francesco, i-a dat afara pe reprezentantii milanezilor, spunandu-le ca fiul sau nu va juca niciodata la dusmanii de moarte ai echipei favorite, AS Roma. Dorinta cea mai fierbinte a mamei, aceea ca Francesco sa nu plece din Cetatea Eterna, a fost respectata cu sfintenie de fiu, care in final a semnat, in 1989, un contract cu juniorii echipei romane.
De atunci au trecut aproape 18 ani, iar “Er Pupone” si-a construit legenda personala, devenind capitanul echipei la care joaca si, treptat, unul dintre simbolurile orasului. La fel ca si parintii sai, n-a fost niciodata tentat sa plece din Roma, chiar daca flacarile comorilor oferite de echipe mult mai puternice si mai bogate au dansat mereu in jurul sau.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare