; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

In Memoriam Ştefan Radof, la TVR 1 şi TVR Cultural

29 March 2012

Telespectatorii TVR 1 şi TVR Cultural vor putea urmări un program în memoria regretatului actor Ştefan Radof. Sub genericul „Am vrut să fiu… actor', TVR Cultural va difuza astăzi, de la ora 17.45 un documentar dedicat lui Ştefan Radof. Programul realizat de Silviu Jicman va putea fi urmărit şi pe TVR 1 vineri, 30 martie, de la ora 11.25.

Tot în amintirea regretatului actor, telespectatorii pot urmări luni, 2 aprilie, la TVR 1, de la ora 0:30, o ediţie a emisiunii Nocturne', în care Marina Constantinescu l-a avut ca invitat pe Ştefan Radof.

Ştefan Radof a fost hamal, vânzător, contabil, însă, abia la vârsta de 30 de ani, absolvind Institutul de Teatru, a reuşit să-şi realizeze visul de pe vremea când era elev la Colegiul Naţional „Sfântul Sava'.

Cunoscutul actor şi-a început cariera la Teatrul din Piatra Neamţ, iar din 1965, timp de peste 30 de ani, a rămas fidel Teatrului Nottara. Printre spectacolele pe care le-a jucat aici se numără “Petru Rareş” de Horia Lovinescu, “Antigona” de Jean Anouilh, “Nora” de Ibsen, “Hamlet” de W. Shakespeare şi “Livada de vişini” de A.P. Cehov.

Ştefan Radof s-a remarcat atât în teatru şi film, cât şi în televiziune şi la radio. A fost membru UNITER şi membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare