; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Petre Bokor

IN MEMORIAM Petre Bokor, vineri, la TVR 2

30 April 2014

Vineri, 2 mai, TVR 2 difuzează o piesă din Arhiva de Aur, în amintirea regizorului Peter Bokor, care a încetat din viaţă la vârsta de 73 de ani

 Petre Bokor - foto Teatrul Nottara

 

În memoria regizorului Petre Bokor (n. 24 mai 1940 – d. 26 aprilie 2014), TVR 2 difuzează vineri, 2 mai, de la ora 11.00, piesa Leul în iarnă' de James Goldman, a cărei regie artistică poartă semnătura regretatului om de teatru.

Spectacolul a fost preluat de la Teatrul Naţional I.L.Caragiale şi filmat în studiourile TVR în anul 2005. În distribuţia lui se regăsesc nume mari ale scenei româneşti, precum Carmen Stănescu, Damian Crâşmaru, Medeea Marinescu, Vlad Ivanov, Dragoş Ionescu, Marius Rizea, Gavril Pătru.

Regizorul, autorul şi traducătorul Petre Bokor a încetat din viaţă sâmbătă, 26 aprilie 2014, în Canada. Printre montările memorabile pe care le-a realizat se numără şi “Scandal la operă!” de Ken Ludwig, “Ultimul Don Juan” de Neil Simon, “39 de trepte” (după un film de Alfred Hitchcock), “Blues” de Arthur Miller, “Război şi pace” (adaptare după romanul lui Lev Tolstoi).

De asemenea, piese precum “Cumetrele” de Michel Tremblay (1997, Teatrul Giuleşti-Odeon) şi “Doi pe cal, unul pe măgar” de Oldrich Danek (1973, Teatrul Sică Alexandrescu' din Braşov), care au fost preluate şi înregistrate de TVR, poartă semnătura regizorală a lui Petre Bokor.

 

(Foto: Teatrul Nottara)

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare