Homepage  / Televiziune

In Memoriam Delia Budeanu, o ediţie de colecție „Profesioniştii …cu Eugenia Vodă”, azi la TVR. Cum arată noul program al postului

In Memoriam Delia Budeanu, o ediţie de colecție „Profesioniştii ...cu Eugenia Vodă”, azi la TVR. Cum arată noul program al postului

de Andra Stana,

Astăzi, TVR 1 va difuza o ediție de colecție In Memoriam, dedicată regretatei Delia Budeanu, care a încetat din viață la vârsta de 78 de ani. Emisiunea „Profesioniştii... cu Eugenia Vodă” va onora viața și cariera unei personalități de excepție din jurnalismul românesc.

„Timp de aproape trei decenii, de la debutul din 1970 până în anul 1998, Delia Budeanu a scris cu eleganță și profesionalism o pagină de aur în istoria TVR.”, se arată într-un comunicat prin care Televiziunea Română își arată regretul față de dispariția Deliei Budeanu.

Delia Budeanu, una dintre cele mai cunoscute crainice ale Televiziunii Române a fost invitata Eugeniei Vodă la „Profesioniştii”, emisiunea care a avut-o drept invitată fiind difuzată pentru prima oară în anul 2002 la TVR 1. Astăzi, după trecerea în neființă a celebrei prezentatoare, TVR 1 își modifică programul obișnuit și redifuzează emisiunea cu Delia Budeanu.

Portretul Deliei Budeanu, una dintre cele mai respectate și cunoscute crainice din istoria Televiziunii Române, îl vom redescoperi astfel într-o ediție „Profesioniştii… cu Eugenia Vodă”, programată de la ora 23.00. În reluare, emisiunea va putea fi urmărită, potrivit TVR, și în cursul nopții de vineri, 25 octombrie, de la ora 2.55.

Potrivit unui comunicat trimis de TVR, programul de luni, 21 octombrie 2024, al postului se modifică în sensul în care, în loc de redifuzarea emisiunii Nocturne, postul va transmite ediția specială In Memoriam Delia Budeanu, „Profesioniștii… cu Eugenia Vodă”.

Cine a fost Delia Budeanu

Delia Budeanu, una dintre cele mai respectate și cunoscute crainice din istoria Televiziunii Române, a murit sâmbătă, 19 octombrie 2024, înconjurată de întreaga familie. Fosta crainică avea 78 de ani.

Delia Budeanu s-a născut pe 28 mai 1946 și a absolvit Facultatea de Litere a Universității din București în 1969. Între anii 1970 și 1998, a lucrat ca crainic de televiziune la TVR. Debutul său la postul național de televiziune a avut loc în 1970, în cadrul programului 2, unde prezenta emisiuni care includeau concerte simfonice.

Timp de aproape trei decenii, Delia Budeanu a fost una dintre figurile emblematice ale Televiziunii Române, fermecând telespectatorii cu frumusețea sa în anii gri ai regimului comunist.

Dincolo de micul ecran, Delia Budeanu a fost distinsă cu titlul de „Ambasador al Bunăvoinţei” din partea Organizaţiei Naţiunilor Unite și s-a implicat activ în promovarea culturii române.

Sursa foto: Arhiva TVR

Citește și:

Cel mai nou VIDEO
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton