; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

In lupta cu Fratele cel Mare

20 October 2008

“Ochi de vultur” e filmul perfect pentru cei care nu au vazut “2001: O odisee spatiala” si vor o lectie mai scurta si mai plina de actiune.

Personal, banuiesc ca cei patru scenaristi ai filmului “Ochi de vultur” au vazut “2001: O odisee spatiala” (1968) si s-au gandit ca n-ar fi deloc o idee rea sa recicleze o capodopera, pentru a obtine un film de actiune care sa stranga lumea in cinematografe. Si au reusit, pentru ca pelicula de fata are exact ingredientele care vor strange bani buni la box office: urmariri, masini, arme si un cuplu de eroi neasteptati, care reusesc sa sustina destul de bine un film al carui scenariu e putin credibil si cam tras de par.

Shia LaBeouf e Jerry Shaw, un pierde-vara care are parte de o trezire dureroasa la realitate: afla ca i-a murit fratele geaman (care era angajat al armatei americane) si, la cateva ore dupa ce participa la inmormantare, isi gaseste apartamentul plin cu arme, echipamente militare si explozibil si contul din banca plin cu 750.000 de dolari. Apoi e saltat rapid de politie si scos de la mititica cu ajutorul unei prezente feminine necunoscute, care poate controla orice aparat electronic. Evident, o mini-idila nu putea lipsi (chiar daca diferenta reala de varsta intre cei doi actori e de zece ani): intra in scena Michelle Monaghan, a.k.a. Rachel Holloman, o mama singura care e santajata prin telefon de aceeasi voce: daca nu ii va indeplini ordinele, baietelul ei va fi ucis.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare